Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçtiğimiz hafta perşembe günü 2 ayın zirvesini test eden ons altın düşüşe geçmişti. Geçen hafta 1734 lira ile rekor kıran gram altın fiyatı ise gerilemişti. Altın yatırımcıları yarın gerçekleşecek ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısına odaklandı. Peki bugün piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçen hafta zirve seviyeleri test eden altın fiyatlarında yön yarınki Fed faiz kararı sonrası şekillenecek. Geçtiğimiz haftalarda ABD’den gelen ekonomik verilerin beklentilerden daha iyi bir görünüm sergilemesi piyasalarda risk iştahını artırırken, güvenli liman altının yükselmesine yol açmıştı. 

Haberin Devamı

Geçen hafta perşembe günü ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin altında gelmesinin ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Dolar endeksinin 99’lu seviyelerden yükselişe geçerek 101 seviyesinin üzerine çıkmasıyla birlikte altın piyasasında düşüş görülmüştü. 

ONS ALTINDA YÖN DEĞİŞTİ 

Geçtiğimiz hafta 1987 dolar ile 2 ayın zirvesini test eden ons altın düşüş göstermişti. Pazartesi gününe 1962 dolardan başlayan ons altın 1953 dolara kadar geriledikten sonra 1954 dolardan kapanmıştı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1954 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükseliş göstererek 1960 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1953 dolar, en yüksek ise 1964 dolar seviyeleri test edildi. 

Haberin Devamı

PİYASALAR YARINA KİLİTLENDİ 

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı yarın saat 21.00’de açıklanacak olan Fed faiz kararında olacak. Fed’in politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5.25’ten 5.50 seviyesine çıkarması bekleniyor. 

Faiz kararıyla birlikte piyasalara verilecek mesajlar büyük önem taşıyor. Temmuz toplantısı Fed’in son faiz artırımı mı olacak, yoksa faiz artırımlarına devam mı edilecek? Piyasalar para politikasına ilişkin ileriye dönük sinyalleri arayacak. Kritik gelişme altın piyasasında yönü tayin edecek. 

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR? 

Haftanın ikinci işlem gününe 1692 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek 1696 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1687 lira, en yüksek ise 1702 lira seviyeleri görüldü.