Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Geçen hafta cuma günü sert yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününde geriledi. Bugün ise sabah saatlerinde 2 bin doların altına gerileyen ons altın yeniden yükselişe geçti. Peki gram altında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

Küresel piyasalarda Orta Doğu’da yaşanan İsrail-Filistin arasındaki savaş fiyatlanırken, altın fiyatları güvenli liman talebiyle yüksek seviyelerde hareket etmeye devam ediyor. 

Haberin Devamı

Geçen hafta cuma günü ons altın fiyatı 2 bin dolar olan psikolojik direnç seviyesinin üzerine çıktı. 2009 dolar ile son 5.5 ayın en yüksek seviyesini test eden ons altın yeni haftanın ilk işlem gününde geriledi. 

ONS ALTIN 2 BİN DOLAR SINIRINDA

Haftanın ilk işlem gününe 2006 dolardan başlayan ons altın 1990 dolara kadar geriledikten sonra 1996 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1996 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif yükselerek 2000 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1990 dolar, en yüksek ise 2004 dolar seviyeleri test edildi. 

PİYASALARDA SAVAŞ ENDİŞESİ 

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkesin seçenek olmadığını açıklamasının ardından savaşın bölgeye yayılabileceği endişesi piyasalarda fiyatlanıyor. Bu durum riskli varlıklardan kaçışı tetiklerken, güvenli liman olarak görülen varlıklara talebi artırıyor. Yeni haftada altın fiyatlarında düşüş görülse de mevcut seviye halen oldukça yüksek. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN 1830 LİRAYI AŞTI 

Geçtiğimiz güne 1814 liradan başlayan gram altın fiyatında işlem hacmi düşük kaldı. ABD’de hafta sonu olması sebebiyle ons altındaki yatay seyir yurt içinde gram altın fiyatına da yansıdı. 1811 liraya kadar gerileyen gram altın günü 1812 liradan tamamladı. 

Haftanın ikinci işlem gününe 1814 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1819 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1808 lira seviyesi görüldü. 

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu saat 04.30 sıralarında gram altın fiyatı 1831 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.