Geri Dön
Uzmanpara ABD enflasyonu sonrası altında son durum

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Bu hafta altın fiyatlarındaki hareketler yatırımcıların ilgisini çekti. Bugün ABD’de açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyordu. Peki kritik veri sonrası piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

ABD enflasyonu sonrası altında son durum

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tutanaklarının yayınlanmasının ardından altın piyasasında aşağı yönlü baskı artmıştı. Fed tutanaklarında üyeler ilave faiz artışına yönelik görüş bildirirken bu durum parasal sıkılaşmanın devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirmişti. 

Haberin Devamı

Geçen hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında artmasıyla birlikte altın fiyatları yükselişe geçmişti. Yeni haftada ise altın piyasasında yukarı yönlü seyir sürdü. 

ALTINDA YÖN YUKARI DÖNDÜ 

Haftaya 1925 dolardan başlayan ons altın geçtiğimiz gün 1938 dolara kadar yükseldikten sonra 1932 dolardan kapandı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Pazartesi gününe 1610 liradan başlayan gram altın salı günü 1627 lirayı gördükten sonra 1621 liradan kapandı. 

ABD'DE ENFLASYON BEKLENTİLERİN ALTINDA

Öte yandan bugün saat 15.30'da ABD’de haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 3 olarak açıklandı. Piyasalarda beklenti yüzde 3.1 olarak açıklanması yönündeydi.

Haberin Devamı

Böylelikle bir önceki ay yüzde 4 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyon gerilemiş oldu.

Haziranda aylık bazda tüketici fiyatları yüzde 0.2 arttı. Piyasalarda beklenti yüzde 0.3 artış olacağı yönündeydi.

KRİTİK GELİŞME SONRASI PİYASADA SON DURUM 

Haftanın üçüncü işlem gününe 1932 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1956 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1932 dolar, en yüksek ise 1957 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN YENİDEN REKOR KIRDI

Bugüne 1620 liradan başlayan gram altın 1645 liraya yükselerek yeni rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1645 liradan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 1619 lira seviyesi test edildi.