Geri Dön
Uzmanpara Bitcoin kritik gelişmeyle yön buldu

Bitcoin kritik gelişmeyle yön buldu

Kripto para yatırımcıları bugün ABD’den gelen kritik gelişmeye kilitlendi. ABD’li regülatör kuruluş SEC, Bitcoin ETF işlemlerine onay verdi. Bu gelişmenin ardından piyasanın lideri Bitcoin, 62 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı ve ardından düşüşe geçti. İşte detaylar…

Bitcoin kritik gelişmeyle yön buldu

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin vadeli işlemler kontratlarına dayalı borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vereceğine yönelik haberlerin gelmesiyle birlikte Bitcoin, 60 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı.

Haberin Devamı

Piyasada gelişen olumlu fiyatlamaların etkisiyle birlikte cuma günü Bitcoin, 62 bin 933 dolara kadar yükselerek gözünü zirveye dikti. Lider coin günlük bazda 5 bin 500 dolardan fazla değerlenerek, 14 Nisan’daki tarihi zirvesine bir adım daha yaklaştı.

YARIN İŞLEME AÇILIYOR

ABD’li regülatör SEC, bugün itibarıyla Bitcoin vadeli işlem ETF’sine onay verdi. Kararla birlikte ProShares ETF’si yarın New York Borsası'nda (NYSE) işlem görmeye başlayacak.

Bu gelişmeyle Bitcoin, gün içerisinde en yüksek 62 bin 695 dolara kadar yükseldi. Öğleden sonra satıcılı seyrin hakim olduğu Bitcoin, 61 bin dolar civarında hareketini sürdürüyor.

40’A YAKIN ETF BEKLİYOR

Öte yandan SEC’e daha önce başvuru yapılan 40’a yakın ETF bulunuyor. SEC’in bu hafta içerisinde başka ETF’ler ile ilgili de karar vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TOPLAM PİYASA DEĞERİ KRİTİK SEVİYEDEN GERİ DÖNDÜ

Kripto paraların lideri Bitcoin’i hareketlendiren bu gelişmeyle birlikte piyasanın genelinde sabah saatleri itibarıyla toparlanma görüldü. 2.50 trilyon doların üzerine çıkan toplam piyasa değeri, öğleden sonra gelen satış baskısının etkisiyle 2.42 trilyon dolara kadar geri çekildi.