Geri Dön
Uzmanpara Borsa İstanbul'da yeni rekor

Borsa İstanbul'da yeni rekor

Borsa güne yüzde 1,01 yükselişle rekor seviye olan 6.925,41 puandan başladı. BIST 100 endeksi öğleden sonra 7000 puan seviyesini aştı ve yeni bir rekora imza attı.

Borsa İstanbul'da yeni rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 1,01 yükselişle rekor seviye olan 6.925,41 puandan başladı. Endeks öğleden sonra 7000 puan seviyesini aştı ve yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

ALTIN PİYASASINDA YENİ TAHMİNLER NELER?

Ata Portföy Varlık Yönetimi Uzmanı Ahmet Tugay Yılmaz, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "FED’in faiz artış döngüsüne son vereceği beklentisiyle piyasalarda yıl sonunda Ons Altın fiyatının 2.000 Dolar’ın üstüne çıkacağı ve 2024 yılı itibarıyla faizlerin düşürülmesiyle rekor seviyelerin görüleceği beklentisi arttı. Kasım ayından bu yana düşüş trendinde olan ABD Dolar Endeksi’nin (DXY) 100’ün altına gerilemesi, bu beklentileri destekleyen bir gösterge olacaktır. Ata Portföy Yönetimi olarak Varlık Dağılımı Raporumuzda %10 altın alokasyonu öneriyoruz.

BU SEVİYELERDEN ALTIN ALINIR MI?

Bireysel portföylerde altın, hem çeşitlendirme hem de kur riskine karşı bir koruma sağlıyor. Resesyon riskinin ortadan kalktığı düşüncesi artarken altın alokasyonu olmayan bir yatırımcı, portföyüne altın ekleyip risk iştahına bağlı olarak önerimizdeki %10 ağırlığa çıkabilir. Ata Portföy Yönetimi olarak bu fırsatı, katılım esaslı ilk fonumuz olan Ata Portföy Altın Katılım Fonu (PKF) ile değerlendiriyoruz.

Haberin Devamı

BORSADA 8 BİN PUAN SEVİYESİ NE ZAMAN AŞILIR?

Seçim sonrası yeni ekonomi yönetimiyle hisse senedi piyasası için olumlu beklentiler arttı. Yurt dışı ilişkilerdeki iyileşmenin, olumlu siyasi ve ekonomik etkileri olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Varlık Dağılımı Raporumuzda hisse senedi oranımızı %30’dan %35’e yükselttik. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Enflasyon Raporu açıklaması piyasada gerçekçi karşılandı. Ata Yatırım Araştırma, Strateji Raporunda BIST100 için bir yıllık hedefi 6800 seviyesinden 8400 seviyesine revize etti. Bu revizyon, %24 yukarı yönlü potansiyeli işaret etmektedir."