Geri Dön
Uzmanpara CoinTR ile Yıldız Teknik Üniversitesi METAM protokol imzaladı

CoinTR ile Yıldız Teknik Üniversitesi METAM protokol imzaladı

CoinTR, Yıldız Teknik Üniversitesi Blokzincir ve Metaverse Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği protokolü imzaladı.

CoinTR ile Yıldız Teknik Üniversitesi METAM protokol imzaladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Blokzincir ve Metaverse Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) ile eğitim protokolü imzalayan CoinTR, yakında detayları açıklanacak sertifika programı ile Blokzinciri, Web3 temelinde YTÜ METAM ile birlikte Davutpaşa, Teknopark ve Yıldız kampüslerinde yüz yüze, YTÜ Starverse üzerinden ise çevrimiçi olarak gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra CoinTR ve YTÜ METAM arasında imzalanan protokolle kamu ve özel birçok kuruluşa Blokzinciri, Web3 sertifika programı kapsamında eğitimler verilecek.

Haberin Devamı

YTÜ METAM ile imzalanan eğitim protokolü ile ilgili olarak açıklamada bulunan CoinTR Ceo’su Ali Eşelioğlu, “Dijital bir gelecek bizleri bekliyor. Ülke olarak buna hem bireysel hem de kurumsal olarak hazırlanmalıyız. Bu da ancak eğitimle ve okuryazarlıkla olur. CoinTR olarak CoinTR Education çatısı alında bu alanda birçok farklı proje üzerinde çalışıyoruz. Hayata geçtikçe de duyurusunu yapıyoruz. Bu anlamda YTÜ METAM’la yaptığımız kıymetli iş birliğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz azami sayıda gencimize ulaşarak onlara dijital dünyanın kapılarını açmak ve yine onlara yeni ufuklar açarak gelecekte bu dijital dünyada olmalarına öncülük edebilmek. İş birliği kapsamında kamu ve özel kuruluşlarını da kapsayan yoğun bir eğitim - sertifika programı da hazırlanıyoruz. Şubat ayının ilerleyen günlerinde bu alandaki ilk eğitimleri de vermiş olacağız. Hedefimiz bu sertifika programlarını Türkiye geneline yaymak” dedi.

Haberin Devamı

YTÜ METAM Müdürü Doç. Dr. Ertan Toy, “Yıldız Teknik Üniversitesi birçok alanda olduğu gibi blokzincir ve metaverse alanlarında da öncü olma hedeflerine sahiptir. Üniversite bünyesinde kurduğumuz YTÜ METAM isimli araştırma merkezimiz de bu hedefleri desteklemek için özel sektör ve akademi arasında bir köprü olmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda CoinTR ile olan iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu iş birliği blokzincir araştırmalarında öncü konumumuzda bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz. Bir araya gelmemiz, hızla gelişen kripto alanında daha fazla erişilebilirlik, güvenlik ve şeffaflık sağlama taahhüdümüzü yansıtıyor. Ortak vizyonumuz, dünyadaki bireylerin ve işletmelerin merkezsiz teknolojilerin tam potansiyelinden yararlanmasını sağlamaktır. Bu iş birliğinin getireceği dönüştürücü etkiyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve birlikte dijital ekonomilerin geleceğini şekillendirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.