Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün kaç TL?

Dolar bugün kaç TL?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 19.28’in üzerinde başladı.

Dolar bugün kaç TL?

ABD ekonomisine yönelik son gelen veriler piyasalarda yönü tayin etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilere yakın gelmesi, işsizlik oranının ise gerileme göstermesi sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi yükselmişti. 

Haberin Devamı

Ancak haftanın ikinci işlem gününde dolar endeksi düşüşe geçti. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi dün 102.500’lü seviyelerden 102’li seviyelere geriledi. Bugün endeks 101.501 ile düşüşünü sürdürüyor. 

BlackRock ve Bank of America gibi kurumların ABD’de resesyon öngörmesi sonrasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında politika faizinde bir artırıma gitmeyebileceği beklentileri güçlendi.  

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftaya yükselişle başlayan ABD 10 yıllık tahvil faizi dün artışını sürdürerek yüzde 3.454’ü gördü. ABD 10 yıllık tahvil faizi bugün ABD enflasyonunun gerilemesiyle birlikte düşüşe geçti. Tahvil faizi şu dakikalarda yüzde 3.407 ile gerileme gösteriyor.

Haberin Devamı

ABD ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU 

Yatırımcıların gözü kulağı bugün saat 15.30’da ABD’de açıklanan enflasyon rakamlarındaydı.  

Buna göre yıllık enflasyon yüzde 5 seviyesinde geldi. Piyasalarda beklenti enflasyonun yüzde 5.1 seviyesinde gelmesi yönündeydi. 

Şubat ayında yüzde 6 seviyesinde olan yıllık enflasyon böylelikle gerilemiş oldu. 

Aylık bazda enflasyon martta yüzde 0.1 oranında artış kaydetti. Piyasa beklentisi artışın yüzde 0.2 oranında olacağı şeklindeydi.  

Çekirdek enflasyon ise martta aylık bazda yüzde 0.4, yıllık bazda ise yüzde 5.6 ile piyasa beklentilerine paralel geldi. 

DOLAR/TL PRİMLİ SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 19.28’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 19.31 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 19.27, en yüksek ise 19.32 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 21.25 lira ile artış gösteriyor.