Geri Dön
UzmanparaDolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 18.58’in üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Geçen hafta ABD'de açıklanan eylül ayı tüketici enflasyonu piyasaların gündemindeydi. ABD'de tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.2 oranında arttı. Piyasa beklentisi ise yükselişin yüzde 8.1 olması yönündeydi.

Haberin Devamı

Kritik veri sonrasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kasım ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizini 75 baz puan artıracağı fiyatlanmaya başlandı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu gelişmenin etkisiyle birlikte dolar endeksi geçtiğimiz hafta cuma günü 113 seviyesini aşmıştı. Ancak yeni haftanın ilk iki işlem gününde dolar endeksi 111.773 seviyesine kadar geriledi. 

ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ YÜZDE 4’Ü AŞTI 

Bugün ABD 10 yıllık tahvil faizinin yeniden yüzde 4 seviyesini aşmasının etkisiyle birlikte dolar endeksi yükselişe geçti. Dolar endeksi şu dakikalarda 112.773’ten işlem görüyor. 

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 18.58’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek 18.59 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.56, en yüksek ise 18.73 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 18.20 lira ile düşüş kaydediyor.