Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 18.62’nin üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’den gelen ekonomik verilerde olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının zirve seviyelerden yavaşlama göstermesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık ayı toplantısında politika faizini 50 baz puan artıracağı beklentisi kuvvetlenmişti. 

Haberin Devamı

Pek çok Fed yetkilisi Fed’in önümüzdeki toplantıda faiz artış hızını yavaşlatacağına yönelik açıklama yaparken, faiz oranlarının hangi düzeyde tepe yapacağı ise tartışma konusu. Fed’in faiz artışlarına yönelik yapılan açıklamalar özellikle dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi üzerinde etkili oluyor. 

FED YETKİLİSİNDEN YAVAŞLAMA SİNYALİ 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester pazartesi günü yaptığı açıklamada Fed'in önümüzdeki aydan itibaren daha küçük faiz artışlarına geçebileceğini söyledi. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly bankanın faiz artırımlarına devam edeceğini ve faizlerin muhtemelen yüzde 5 civarına yükseleceğini belirtti. 

Fed cephesinden gelen faiz artış hızına ilişkin yavaşlama sinyalleri dolar endeksinin gerilemesine yol açtı. 

Haberin Devamı

Son günlerde yukarı yönlü bir seyir izleyen dolar endeksi bugün düşüşe geçerek 107.525’ten işlem görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 3.797 ile gerileme gösteriyor. 

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 18.62’nin üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.57, en yüksek ise 18.65 seviyeleri test edildi. Euro ise aynı dakikalarda 19.11 lira ile primli seyrediyor.