Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 19.22’nin üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

ABD’de bu hafta açıklanan ekonomik veriler piyasalar üzerinde etkili oluyor. Son açıklanan verilerin durgunluğa işaret etmesi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayındaki toplantısında politika faizini artırma olasılığını düşürüyor. 

Haberin Devamı

Bugün saat 15.30’da ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam mart ayında 236 bin arttı. Piyasalarda beklenti tarım dışı istihdamın 239 bin artması yönündeydi. 

Şubat ayında 311 bin olan tarım dışı istihdam verisi yeni gelen veri ile birlikte 326 bine revize edildi. 

Ülkede mart ayında işsizlik oranı yüzde 0.1 oranında azalarak yüzde 3.6’dan yüzde 3.5 seviyesine geriledi. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugün tatil sebebiyle Avrupa, ABD ve Asya piyasaları kapalı. Piyasaların kapalı olması sebebiyle döviz kurlarında sert hareketler gözlenmiyor.

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE SON DURUM NE? 

6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi sabah saatlerinde yatay hareket ederken, öğleden sonra tarım dışı istihdam verisinin açıklanması ile birlikte yükselişe geçti. Dolar endeksi şu dakikalarda  102.077'den işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.383 seviyesinde bulunuyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL PRİMLİ SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 19.22’nin üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 19.25 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 19.21, en yüksek ise 19.28 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 21.07 lira ile gerileme gösteriyor.