Geri Dön
UzmanparaDolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 27.37’nin üzerinde başladı.

Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasaları geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası yön buldu. Fed’in bu yıl ilave bir faiz artışına daha gidebileceğini açıklaması dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinin yükselmesine yol açtı. 

Haberin Devamı

PETROLDEKİ GELİŞME YAKINDAN İZLENİYOR 

Bu hafta ise ABD petrol fiyatı 95 dolar seviyesini aştı. Petrol fiyatlarının yükselmesi enflasyonun daha uzun süre yüksek kalacağı beklentilerini kuvvetlendirdi. 

ABD’DE BÜYÜME SÜRPRİZ YAPMADI 

Öte yandan geçtiğimiz gün saat 15.30’da ABD ekonomisine yönelik ikinci çeyrek büyüme rakamı açıklandı. Buna göre ekonomi yüzde 2.1 oranında büyüme gösterdi. Piyasalarda beklenti de ekonominin yüzde 2.1 oranında büyümesi yönündeydi.   

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2 oranında büyüme göstermişti. 

DOLAR ENDEKSİNDE SON DURUM NE? 

6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi bugün 106.086 ile gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.532 seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

DOLAR/TL YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 27.37’nin üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 27.42 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 27.34, en yüksek ise 27.66 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 29.05 lira ile primli seyrediyor.