Geri Dön
UzmanparaDolar kaç liradan işlem görüyor?

Dolar kaç liradan işlem görüyor?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 18.55’in üzerinde başladı.

Dolar kaç liradan işlem görüyor?

Geçtiğimiz hafta ortasında 114.778 seviyesini aşarak 20 yılın rekorunu kıran dolar endeksi zirveyi gördükten sonra düşüşe geçti. Dün 111.470 seviyesine kadar gerileyen dolar endeksinde düşüş bugün de sürüyor. 

Haberin Devamı

ABD'de dün açıklanan imalat PMI verileri sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımları konusundaki agresif tutumunun yumuşayacağı beklentilerinin ortaya çıkması hisse senetleri ve altına pozitif yansıdı. Fed'in kasım ayında bir faiz artırımı daha yaptıktan sonra faiz artırımlarına ara vererek verileri izlemeye yöneleceği yönündeki beklentilerin ön plana çıkmaya başlamasının ardından dolar endeksinde düşüş hızlandı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi bugün 110.618 seviyesine kadar gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.564’e kadar düştü. Dolar endeksi ve tahvil faizindeki düşüş piyasalardaki fiyatlamaları etkiliyor. 

DOLAR/TL YATAY SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 18.55’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek açılış seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.33, en yüksek ise 18.61 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 18.47 lira ile yükseliş gösteriyor.