Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euro bugün kaç lira?

Dolar ve euro bugün kaç lira?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 26.12’nin üzerinde başladı.

Dolar ve euro bugün kaç lira?

Piyasalar ABD’den gelen ekonomik gelişmelerle birlikte yön bulmaya devam ediyor. Geçen hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında artmasıyla birlikte dolar endeksinde sert düşüş görülmüştü. 

Haberin Devamı

Hafta genelinde aşağı yönlü seyreden dolar endeksi geçtiğimiz gün ABD enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte düşüşüne devam etti. 

ABD’DE ENFLASYON ÜST ÜSTE 12’NCİ AYDA DA DÜŞTÜ 

ABD'de haziran ayında üst üste 12'nci ayda da düşüş gösteren enflasyon piyasa beklentilerinin de altında geldi. 

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre tüketici fiyatları haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki ay yüzde 4 olan enflasyonun yüzde 3,1'e gerileyeceği yönündeydi. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Böylece tüketici fiyatları 2021 yılı Mart ayında görülen yüzde 2,6'dan sonra en düşük seviyesine indi. 

ABD ENFLASYONU SONRASI PİYASALAR HAREKETLENDİ 

Geçtiğimiz gün 100.511 seviyesine kadar gerileyen dolar endeksi bugün de düşüşünü sürdürerek 100.019’dan işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.804 ile aşağı yönlü seyrediyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL YATAY SEYREDİYOR

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 26.12’nin üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay seyrederek 26.13 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 26.06, en yüksek 26.23 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 29.28 lira ile primli hareket ediyor.