Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 26.78’in üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Piyasaların gözü kulağı önümüzdeki hafta yapılacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısında olacak. Bu hafta ABD’de perakende satış rakamları ve sanayi üretimi verisinin düşüş göstermesinin ardından Fed’in temmuz ayında son kez faiz artıracağı ve sonrasında beklemeye geçeceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi. 

Haberin Devamı

Geçen haftalarda ABD’de haziran ayı enflasyonunun düşüş göstermesinin ardından dolar endeksinde keskin düşüşler görülmüştü. Endeks bu hafta 99 seviyesine kadar geriledikten sonra 100’lü seviyelerde dengelenmişti. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar endeksi bugün 100.668’den işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.844 ile primli seyrediyor. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Öte yandan bugün saat 14.00’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 17.5 seviyesine çıkardı.

Merkez Bankası bir önceki toplantısında politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8.50 seviyesinden yüzde 15’e çıkarmıştı. 

FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARDA SON DURUM

Haberin Devamı

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 26.78’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 26.89 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 26.75, en yüksek ise 27.08 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 30.08 lira ile primli seyrediyor.