Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 26.54’ün üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Yatırımcılar piyasadaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Geçen hafta cuma günü Jackson Hole Sempozyumu kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası piyasalar hareketlenmişti. 

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Powell, ABD’de enflasyonun halen yüzde 2 hedefinin çok üzerinde olduğunu ve daha fazla faiz artırımına gidebilecekleri sinyalini vermişti. Bu gelişmeyle birlikte geçen hafta ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi sert yükselmişti. 

PİYASALARDA YÖN DEĞİŞTİ 

Dün dolar endeksi 103.037 seviyesine kadar gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.106 seviyesine indi. Bugün dolar endeksi yüzde 103.025 ile gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.104 ile aşağı yönlü hareket ediyor.

YURT İÇİNDE PİYASALAR KAPALI 

Öte yandan bugün yurt içinde piyasalar 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle kapalı kalacak. Bu yüzden döviz kurlarında sert hareketler beklenmiyor. 

DOLAR/TL YÜKSELİYOR

Haberin Devamı

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 26.54’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 26.70 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 26.43, en yüksek ise 26.76 seviyeleri görüldü. Euro ise 29.26 lira ile yükseliş kaydediyor.