Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 27.70’in üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Cumartesi günü Hamas’ın İsrail’e saldırı başlatması ve İsrail’in buna karşılık vererek Gazze’yi bombalamasıyla birlikte Orta Doğu’da gerilim tırmanmıştı. Hafta genelinde ise savaşın bilançosu ağırlaşıyor. İsrail, Lübnan’ın ardından bir ülkeyle daha çatışmaya girdi.  

Haberin Devamı

İsrail ordusu Suriye’den İsrail topraklarına çok sayıda mühimmat fırlatıldığını paylaştı. Çatışmaların diğer ülkelere de sıçramasıyla birlikte bölgede gerilim tırmanıyor. 

GÖZLER FED TOPLANTI TUTANAKLARINDA 

Küresel piyasalarda gözler Orta Doğu’daki sıcak çatışmalarda olurken, veri gündemi olarak ise Fed toplantı tutanakları önemle takip edilecek. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD Merkez Bankası bugün saat 21.00’de 19-20 Eylül tarihli FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak. Fed son toplantısında politika faizini sabit tutarken, ilave bir faiz artışı olabileceği mesajını vermişti. Piyasalar Fed toplantı tutanaklarından çıkacak mesajlara odaklanacak. 

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ 

Geçtiğimiz hafta sert yükselen dolar endeksi yeni haftada aşağı yönlü bir seyir izliyor. Haftanın ilk iki işlem gününde gerileyen dolar endeksi 105.661 seviyesini görmüştü. Endeks bugün 105.650 seviyesinde bulunuyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.604 ile aşağı yönlü hareket ediyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL YÜKSELİYOR

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 27.70’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 27.73 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 27.66, en yüksek ise 27.87 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 29.50 lira ile primli hareket ediyor.