Geri Dön
UzmanparaDolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın son gününe 29.75’in üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Aralık ayının ortalarında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklamasının ardından piyasalar hareketlenmişti. Özellikle Fed’in 2024 yılı için faiz indirimi öngörmesiyle birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinde sert düşüşler görülmüştü 

Haberin Devamı

ERKEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI ÇIKMADI 

Bu hafta piyasaların gözü kulağı Fed’in aralık ayındaki toplantı tutanaklarındaydı. Toplantı tutanaklarında para politikasının bir süre kısıtlayıcı kalacağı öngörüldü. Yetkililer 2024’te faiz indiriminin mümkün olduğunu belirtti. Tutanaklarda erken faiz indirimine gidilebileceğine yönelik bir mesaj gelmemesi dikkat çekti.  

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİ AŞTI

Öte yandan bugün saat 16.30'da ABD'de aralık ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam 216 bin arttı. 

Piyasalarda beklenti tarım dışı istihdamın 170 bin artması yönündeydi. 

Son açıklanan veri ile birlikte kasımda tarım dışı istihdam verisi 199 binden 173 bine revize edildi. 

Haberin Devamı

Ülkede işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3.7 seviyesinde kaldı. Piyasalarda beklenti işsizliğin 0.1 puan artışla 3.8 seviyesine çıkması yönündeydi. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugün dolar endeksi 102.633 ile yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.061 ile primli hareket ediyor. 

DOLAR/TL YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın son gününe 29.75’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 29.84 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 29.65, en yüksek ise 29.91 seviyeleri test edildi. Euro ise aynı dakikalarda 32.65 lira ile geriliyor.