Geri Dön
Uzmanpara'Faiz artırımları devam edebilir'

'Faiz artırımları devam edebilir'

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Yönetim Kurulu Üyesi Hajime Takata, ABD ticaret müzakerelerinde ilerleme kaydedilmesi halinde merkez bankasının faiz artırımlarına devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

'Faiz artırımları devam edebilir'

BoJ Yönetim Kurulu Üyesi Hajime Takata, ABD ticaret müzakerelerinde ilerleme kaydedilmesi halinde merkez bankasının faiz artırımlarına devam etmeye hazır olduğunu söyledi ve parasal sıkılaştırmadaki mevcut duraklamanın geçici olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Takata, BoJ'un esnek kalması ancak aşırı kötümser olmaması gerektiğini belirterek, ABD politikalarına ilişkin belirsizliklerin küresel ekonomik kararlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini vurguladı. "Bankanın faiz artırım döngüsüne sadece ara verdiğine ve belirli bir 'bekle ve gör' döneminden sonra vites değiştirmeye devam etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.