Geri Dön
Uzmanpara Gram altın 2200 lirayı da aştı

Gram altın 2200 lirayı da aştı

Gram altın fiyatı her geçen gün rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Özellikle ons altındaki sert hareketler gram altın fiyatının hızla artmasına yol açıyor.

Gram altın 2200 lirayı da aştı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl içinde faiz indirimi olacağına işaret etmesi ve piyasanın yılın ilk yarısında bir faiz indirimi olacağını fiyatlamayı sürdürmesi ons altını yeni rekora taşıdı. 

Haberin Devamı

Ons altın bugün 2164 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Ons altın şu sıralarda 2159 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde en düşük 2144 dolar seviyesi test edildi. 

7 GÜNDE YÜZDE 6’DAN FAZLA YÜKSELDİ 

Ons altın son 7 günde yüzde 6,27, son 1 ayda yüzde 6,54 ve yılbaşından bu yana yüzde 4,58 yükseldi. 

ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT 

Macquarie Emtia Strateji Ekibi Başkanı Marcus Garvey, ABD verilerindeki marjinal zayıflığın altına ralli için bir neden verdiğini, ancak hareketin büyüklüğünün orantısız bir şekilde büyük göründüğünü, muhtemelen cuma günü başlayan büyük vadeli işlem alımlarından etkilendiğini söyledi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Garvey, cuma günkü iş gücü piyasası verilerinin veya gelecek haftaki enflasyon verilerinin herhangi bir zayıflık göstermesi halinde teknik seviyelere göre 2.300 doların kısa vadeli hedef olacağını, ancak bunun fiyatlar düzelmeden ve konsolide olmadan önce oldukça kısa ömürlü bir olgu olacağını vurguladı. 

Haberin Devamı

GRAM ALTINDA TARİHİ REKOR 

Öte yandan yurt içinde gram altın fiyatı rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Güne 2192 liradan başlayan gram altın 2216 lira seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Gram altında gün içerisinde en düşük 2189 lira seviyesi test edildi.