Geri Dön
Altın Gram Altın Fiyatları Neye Göre Belirlenir Ve Nasıl Hesaplanır?

Gram Altın Fiyatları Neye Göre Belirlenir Ve Nasıl Hesaplanır?

En önemli yatırım araçları içerisinde şüphesiz altın gelir. Tabii gelecek üzerine altının durumunu kontrol etmek ve nasıl yatırım yapılması gerektiğini bilmek oldukça önemlidir. Peki gram altın fiyatları neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Gram Altın Fiyatları Neye Göre Belirlenir Ve Nasıl Hesaplanır?

Dünya çapında altın belirli döviz kurlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu bağlamda altın ons fiyatı üzerinden belirlenir ve bazı koşul ve şartlar bulunur. Aynı zamanda Dolar ya da Euro gibi farklı döviz kurları gibi yine dalgalı olarak seyreder. O yüzden gram altın üzerinden alım satım yaparken neye göre belirlendiği ve hesaplandığı iyi bilinmelidir.

Haberin Devamı

Gram Altın Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Dünyada ons üzerinden gram altın fiyatları değişimi gerçekleşirken, Türkiye'de bu durum dolar ve TL kapsamında ele alınır. Örneğin dünyada ons fiyatı artarken, dolar Türk Lirası karşısında sabit kalırsa altının gram fiyatı artar. Aynı zamanda yine ons ya da artış gösterirken dolar, TL karşısında değer kazanırsa yine gramın fiyatı artar. Ancak dünyada ons fiyatı artarken eğer dolar, TL karşısında değer kaybederse o vakit altın gramın fiyatı düşer. Genel olarak gram altın fiyatları, Türkiye üzerinden bakıldığı vakit dolar ile TL arasındaki değişime bağlı olarak farklılık gösterir.

Gram Altın Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Gram altın fiyatlarının hesaplanması dünya çapında ons üzerinden gerçekleşir. Bu doğrultuda 1 ons altın fiyatının değeri/31,1034768 miktar üzerinden ele alınmak suretiyle hesaplama gerçekleştirilir. Böylece bu hesaplama 1 gram altın fiyatının dolar cinsi üzerinden fiyatını gösterir. Daha sonra çıkan oran piyasada işlem gören dolar ve TL kur değeri üzerinden çarpılmak suretiyle, altının gram hesaplaması ortaya çıkar. Bu bağlamda dolar ile TL kapsamındaki yaşanan karşılıklı değişkenlik üzerinden, gram altın fiyatı hesaplaması gerçekleşir.