Geri Dön
Uzmanpara İşte altın fiyatlarında son durum

İşte altın fiyatlarında son durum

Geçen haftaki sert düşüşün ardından bu hafta yönünü yukarı çeviren altın fiyatlarında yön arayışı sürüyor. Öte yandan yatırımcıların gözü kulağı perşembe ve cuma günlerine çevrildi. Peki altın piyasasını hangi gelişmeler etkiliyor? İşte detaylar...

İşte altın fiyatlarında son durum

Son haftalarda ABD ekonomisine ilişkin gelen veriler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin mesajlar piyasalarda yönü tayin etmeye devam ediyor. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçen hafta ons altın 5 ayın en düşük seviyesini test ederken, gram altın 1650 liranın altına sarkmıştı. Yeni haftada ise altında yön yukarı döndü. Ancak altında yükseliş sınırlı kaldı. Peki altında görülen baskının sebebi ne? 

GÖZLER POWELL’IN KONUŞMASINDA 

ABD ekonomisine ilişkin gelen güçlü veriler Fed’in faizleri daha yüksek seviyede tutacağı beklentilerini kuvvetlendirdi. Ayrıca yarın piyasaların gözü kulağı Jackson Hole Sempozyumu’nda olacak. Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed üyelerinin para politikasına ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. Bu kapsamda cuma günü Powell konuşma yapacak. 

ONS VE GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ 

Geçtiğimiz gün 1904 doları gördükten sonra 1897 dolardan kapanan ons altın bugün yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Güne 1897 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda 1916 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1897 dolar, en yüksek ise 1918 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Dün 1665 liraya kadar yükselen gram altın bugüne 1657 liradan başladı. Gram altın şu dakikalarda yükselerek 1676 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1655 lira, en yüksek ise 1679 lira seviyeleri test edildi.