Geri Dön
Uzmanparaİşte dolarda son durum

İşte dolarda son durum

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 15.25’in üzerinde başladı.

İşte dolarda son durum

Piyasalarda gözler bugün saat 15.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisan ayında yıllık bazda yüzde 8.3 oranında arttı. Piyasa beklentileri ise tüketici fiyatlarının yüzde 8.1 oranında yükseleceği yönündeydi. 

Haberin Devamı

Mart ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.5 oranında artarak 40 yılın zirvesine çıkmıştı. Böylece nisan ayında enflasyon rekor seviyeden dönmüş oldu.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Enflasyondaki seyir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasında büyük rol oynuyor. Fed yükselen enflasyona karşın politika faizini 22 yıl sonra ilk kez 50 baz puan artırmıştı. 

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE DÜŞÜŞ 

Sabah saatlerinde düşüş kaydeden ABD 10 yıllık tahvil faizi ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçti. Tahvil faizi şu dakikalarda yüzde 3.021 seviyesinde bulunuyor. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi 103.585 ile düşüyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 15.25’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükseliş kaydederek 15.31 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 15.24, en yüksek ise 15.38 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 16.21 lira ile primli seyrediyor.