Geri Dön
Uzmanpara Kripto paralar uçuşa geçti

Kripto paralar uçuşa geçti

Geçtiğimiz hafta cuma günü Bitcoin yüzde 12 oranında yükselerek 3 ay sonra ilk kez düşüş trendini kırdı. Bu tarihten sonra Bitcoin öncülüğünde piyasanın genelinde yükseliş hakimiyetini sürdürüyor. Bitcoin bugün 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarken, şaka amaçlı piyasaya sürülen köpek temalı coin Shiba Inu yatırımcısına 3 günde yüzde 56 oranında kazandırdı. İşte detaylar…

Kripto paralar uçuşa geçti

10 Kasım’da 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin bu tarihten itibaren ayı piyasasına girmişti. Bitcoin, 24 Ocak’ta 33 bin doların altını gördükten sonra toparlanma eğilimi gösterdi.

Haberin Devamı

BITCOIN’DE TREND TERSİNE DÖNDÜ

Tarihi zirveyi gördükten sonra son 3 aylık dönemde düşüş trendi içerisinde yer alan Bitcoin geçtiğimiz hafta cuma günü yüzde 12 oranında yükselerek 41 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin’de bu gelişmeyle birlikte düşüş trendi sonlanmış oldu.

BITCOIN, 50 GÜNLÜK ORTALAMANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Bitcoin geçtiğimiz gün 44 bin dolar seviyesini aşarak 2 ay sonra ilk kez 50 günlük hareketli ortalamayı geçti. Bitcoin bugün 45 bin 400 doların üzerine çıkarak son 1 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin şu dakikalarda 43 bin 700 dolar civarında işlem görüyor.

BITCOIN NEDEN YÜKSELDİ?

Dün Valkyrie'nin Bitcoin Madencilik ETF’i ABD teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksinde listelenmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay aldı. Bu gelişme sonrası anlık olarak yüzde 3 primlenen Bitcoin, KPMG Kanada’nın bilançosuna Bitcoin ve Ethereum eklemesiyle kazancını artırdı.

Haberin Devamı

TESLA, BITCOIN VARLIĞINI AÇIKLADI

Öte yandan ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, SEC’e yaptığı bildirimde kripto para varlığını paylaştı.

Tesla şirketi 31 Aralık 2021 itibarıyla 1.99 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğunu kaydetti. Tesla daha önceden Şubat 2021’de 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurmuştu.

SHİBA INU’DA SERT YÜKSELİŞ

Kripto para birimleri arasında son günlerde en iyi performans gösteren dijital varlık Shiba Inu oldu. Shiba Inu cinsi bir köpekten esinlenerek şaka amaçlı piyasaya sürülen Shiba Inu, 3 günde yüzde 56 oranında değer kazandı.

Bugün 0.00003510 dolar seviyesine kadar yükselerek zirveyi gören Shiba Inu, şu dakikalarda 0.00003208 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmeyle birlikte Shiba Inu, 19 milyar dolarlık piyasa değeri ile en yüksek hacimli 13’üncü kripto para birimi oldu.

Bol sıfırlı ve kuruşlu seviyelerde bulunan Shiba Inu’da yükselişler ve düşüşler sert olabiliyor. Bu nedenle yatırımcıların Shiba Inu’da pozisyon alırken dikkatli olmaları öneriliyor.

ETHEREUM DÜŞÜŞE GEÇTİ

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum sabah saatlerinde primli seyretti. Öğleden sonra düşüşe geçen Ethereum, 3 bin 100 dolar seviyesi altında hareket ediyor.

Haberin Devamı

KRİPTO PARA PİYASASI 2 TRİLYON DOLARI AŞTI

Kripto para birimlerinin genelinde gerçekleşen yükseliş hareketiyle birlikte piyasanın toplam değeri 2 trilyon doları aştı. Öğleden sonra gerçekleşen kayıpların etkisiyle birlikte dijital varlıkların toplam sermaye değeri 1.96 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.