Geri Dön
Uzmanpara Wells Fargo'dan dolar tahmini

Wells Fargo'dan dolar tahmini

ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun 30 liraya gerileyeceğini tahmin etti.

Wells Fargo'dan dolar tahmini

ABD merkezli banka Wells Fargo, dolar kuru için yeni rapor yayınladı. Banka, yerel seçimler sonrasında Türk lirasına ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşlerini artan bir inançla yenilediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türk lirasına ilişkin olarak iyimser açıklamalarda bulunan banka, dolar kurunun 2025 yılında 30 liranın altına ineceği görüşünü de tekrarladı.

PARASAL SIKILAŞMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte 4 yıl seçimsiz döneme girilmesi ve ekonomi politikasında ortodoks duruşun devamıyla birlikte Türk lirasında uzun vadeli yapıcı görüş öne süren banka, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma döngüsünün piyasa katılımcılarına Türk varlıklarına eğilimi artırdığını da ifade etti.

Banka yaptığı açıklamada, "Bize göre döviz kurlarının birbirine yakınsaması ve dolar priminin azalması, liranın gelecekteki değerine ilişkin artan iyimserliği yansıtmaktadır. Lira için, yerel siyasi dinamiklerin iyileşmesi, güvenilir bir para otoritesinin bağımsızlığı ve Türkiye'nin demokratik sistemine müdahale edilmemesi kombinasyonu, zaman içinde daha güçlü bir para birimi ile sonuçlanmalıdır. Bu anlamda daha önce de belirttiğimiz gibi, Türk lirası için yapıcı görüşümüzü bu kez daha yüksek bir inançla yineliyor ve Türkiye'nin para birimi sorunlarının en kötüsünün muhtemelen geçmişte kaldığına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dolar/TL kurunda ara sıra volatilite nöbetlerinin olabileceğine dikkat çeken Wells Fargo, TL'nin yıl sonuna kadar güçlenme eğiliminde olabileceğine inandıklarını söyledi.

30 LİRANIN ALTINA DÜŞEBİLİR

Dolar/TL kuru için banka, 2025 yılının 3'üncü çeyreğine kadar tahminde bulundu. Doların bu yıl zirve yaptığını ve 2025 yılı ortalarından itibaren 30 liranın altına gerileyeceğini belirtti.