10 pratik trifle tarifi
Kek ve krema ile yapılan en basit tatlılardan triflenin kolay 10 tarifi..
1

Muzlu ve çikolatalı trifle:
Bir olgun muzu doğrayın. Çikolatalı keki parçalayın. Muz ve keki karıştırın. Diğer yandan muzlu pudingi ve kremşantiyi hazırlayın. Keki kaseye yerleştirin. Pudingi ekleyin ve son olarak kremşantiyi ekleyin ve süsleyin.
2

3 çikolatalı trifle:
Çikolatı kekleri doğrayın. Çikolatalı pudingi hazırlayın. Kekleri istediğiniz kaseye koyun ve üzeine çıkolatalı pudingi ekleyin. Son olarak kremşantiyi hazırlayın ve üzerine ekleyin. Çikolata ile süsleyin.
3

Armutlu ve zencefilli kurabiyeli trifle:
Armutu vanilya, beyaz şarap, tarçın ve karafilde dinlendirin.Zencefilli kurabiyeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Pudingi hazırlayın. Kremaya pudra şekeri ve vanilya ekleyerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Kasenin altına armutları, üzerine pudingi onun üzerine de kurabiyeleri yerleştirin. Son olarak da kremayı ekleyin ve isteğiniz doğrultusunda süsleyin.
4

Çikolatalı keçi boynuzlu trifle:
Keçiboynuzu parçalarını da ekleyerek çikolatalı pudingi hazırlayın. İstediğiniz bir keki parçalayın. Muzu da doğrayıp kekle karıştrın. Çikolatalı puding ile keki karıştırın. Kremşanti ile süsleyin.
5

Çıkolatalı cheesecakeli trifle:
Kremayı ve çikolatalı pudingi hazırlayın. Cheesecake için Bisküvileri robottan geçirin, oda sıcaklığındaki katı yağ ile biraz yoğurun. Kelepçeli kalıbınızın tabanına yayın. 170C de 10-15 dk pişirin. Daha sonra ayrı bir kapta kremşantiyi üstünde yazdığı süt miktarı ile köpürtün. Peynirinizi ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın. Fırından çıkan ve soğuyan bisküvilerin üstüne yayın ve buzdolabına kaldırın.. Kaseye cheesecake ve pudingi yerleştirin. En üste kremayı ekleyin ve isteğiniz doğrultusunda süsleyin.
6

Balkabaklı trifle:
Zencefilli kurabiyeleri doğrayın. İstediğiniz bir pudingi hazırlayın. Balkabaklarını şekerle karamelize edin. Kurabiye balkabağını kâseye yerleştirin. Üzerine pudingi ekleyin. Dilerseniz kremşanti ile süsleyin.
7

Tiramisu trifle:
Öncelikle tiramisu için muhallebi pişirin. 15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahveyi çözdürülerek hazırlayın. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katını yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatın. Üzerine kremanın yarısını ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatın. Kalan krema da dökülerek pastanın üzerini ve kenarlarını güzelce kapatın. Diğer yandan puding ve krem şantiyi hazırlayın.Keseye önce tiramusu, sonra puding ve daha sonra kremşantiyi ekleyin. İsteğiniz doğrultusunda süsleyin.
8

Elmalı trifle:
Elmaları küçük doğrayın. Doğradığınız elmaları şeker ve tarçın ile tavada karamelize hale getirin. İstediğiniz bir keki doğrayın. Pudingi ve kremşantiyi hazırlayın. İstediğiniz bir kaseye sırasıyla elmalerı üzerine pudingi kekleri ve tekrar pudingi ekleyin. Son olarak kremşantiyi ekleyin ve süsleyin.
9

Kızarmış Hindistan cevizli trifle:
İstediğiniz bir keki kesin. Hindistan cevizli puding ile bir kaba koyun. Daha sonra hindistan cevizlerini şekerle ve hafif yağ ile kızartın. Kekin üzeine ekleyin. Son olarak krem şantiyi hazırlayın ve üzerine ekleyin.
10
