Haberler Tatlı Tarifleri Ahududulu çikolatalı pasta tarifi Ahududulu çikolatalı pasta tarifi Görüntüsüyle ağızları sulandıran, çikolata krizine birebir ahududulu çikolatalı pasta tarifi... 1 Ahududulu çikolatalı pasta malzemeleri: 1/2 bardak kakao 1/2 bardak kaynar su 125 gram tuzsuz tereyağı 1 1/4 bardak pudra şekeri 1 vanilya 3 yumurta 1 bardak kendiliğinden kabaran un 1/4 bardak normal un Ahududu Kreması için: 120 gram bitter çikolata 2/3 bardak tuzsuz tereyağı 1 1/3 bardak pudra şekeri 1 1/2 çay kaşığı vanilya 2 Ahududulu çikolatalı pasta yapılışı: Keki için kakao ve kaynar suyu karıştırıp pürüzsüz bir macun elde edin. Kenara ayırın. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle 1-2 dakika çırpın. 3 Yumurtalardan birini ekleyip çırptıktan sonra 2. yumurtayı kırıp tekrar çırpın. Diğer yumurta için de aynı işlemi uygulayın. İki karışımı bir araya getirip güzelce çırptıktan sonra ununu eleyin ve iyice karıştırın. Hamuru 3 aynı kelepçeli kek kalıbına boşaltıp üzerini spatulayla düzleyin. 4 Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kreması için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında tereyağını mikserle 1 dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. 5 Çikolatayı da ekleyip çırptıktan sonra kremanız hazır. Tamamen soğuyan kekinizin aralarına önce kremadan sürüp sonra ahududu serpiştirin. Kalan kremayı, krema torbasına koyup üstünü süslemek için kullanın. ahududulu çikolatalı pasta tarifi kakaolu pasta tarifi pasta tarifleri