Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 10 Şubat Bugün ne pişirsem: 10 Şubat Günün menüsünde bugün: Düğün çorbası, köri soslu tavuk, pirinç pilavı ve limonlu cheesecake. 1 Düğün çorbası malzemeleri: 350-400 gram kuzu gerdan 3 kaşık un 4 kaşık yoğurt 1 yumurta sarısı Pulbiber 2-3 kaşık tereyağı Limon suyu Tuz Düğün çorbası yapılışı: Etleri kuşbaşı doğrayıp haşlayın. Yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu güzelce çırpın. Et suyunun içine yavaşça, karıştırarak ekleyin. Etleri de ekleyip tuzunu ayarlayıp kısık ateşte birkaç dakika kaynatın. Üzerine tereyağı ve pulbiberi kızdırıp dökerek sevis yapın. 2 Köri soslu tavuk malzemeleri: 4-5 parça tavuk göğsü 1 kaşık sıvıyağ 1 kaşık köri 2 tatlı kaşığı karabiber 1 kutu krema 1 kaşık un 1 kaşık tereyağ 1 çay bardağı süt Tuz Köri soslu tavuk yapılışı: Tavuk etlerini ince ince kesip tavada hızlı ateşte soteleyin. Ayrı bir tavada tereyağ ve unu kavurun. İçerisine süt ve kremayı ekleyin. Kaynadıktan sonra tuz ve köriyi ekleyin. Tavukların üzerine bu sosu döküp tavuklar sos ile birlikte iyice kaynayıncaya kadar pişirin. En son karabiber ekleyip, servis yapın. 3 Pirinç pilavı malzemeleri: 2 bardak baldo pirinç 2 kaşık tereyağı 3 bardak su Bir tutam tuz Pirinç pilavı yapılışı: Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin. Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun. İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır. 4 Limonlu cheesecake malzemeleri: Tabanı için: 1 paket yulaflı bisküvi 50 gram eritilmiş tereyağ Kreması için: 200 gram labne peynir 1 bardak yoğurt 2 yumurta 2 kaşık un 1 limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya 1 bardak şeker Limon sosu için: 50 gram tereyağ 1 çay bardağı şeker 1 yumurta 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 2 kaşık limon suyu Limonlu cheesecake yapılışı: Bisküvileri un haline getirin. İçine erimiş tereyağı ekleyip karıştırın. Bisküvi hamurunu iyice bastırarak fırın tepsinin tabanına döşeyin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları ekleyip, yavaşca çırpın. Un, limon kabuğunu rendesini ekleyip karıştırın. Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın. Limon sosunu hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba sos malzemelerini ekleyin. İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip karıştırarak pişirin. Sosun soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman cheescakein üzerine limon sosunu dökün. düğün çorbası tarifi köri soslu tavuk tarifi pirinç pilavı tarifi limonlu cheesecake tarifi