Bugün ne pişirsem: 12 Şubat
Günün menüsü: Havuç çorbası, fırında alabalık, bezelyeli pilav ve kolay un helvası.
1

Havuç çorbası malzemeleri:
2 havuç1 bardak su3 bardak tavuk suyu1 bardak süt1 yumurta sarısı1 fincan unTuz, karabiberSıvıyağHavuç çorbası yapılışı:Havuçları rendeleyip az yağda soteleyin. 3 bardak tavuk suyuyla haşladıktan sonra blendera çekin. Ayrı bir tencerede unu sıvıyağla kavurun. Azar aza süt ilave edin. Yumurta sarısını da sürekli karıştırarak ekleyin. Bu terbiyeyi havuç püresiyle karıştırın. 1 bardak sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın.
2

Fırında alabalık malzemeleri:
2 alabalık1 soğan1 portakal4 kaşık sıvıyağ1/2 tatlı kaşığı nane1/2 tatlı kaşığı kekik1/2 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberFırında alabalık yapılışı:İçlerini temizlediğiniz alabalıkları yıkayın, karın kısımlarını açın. Portakal ve soğanları dilimleyin. Yağ ve baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın. Balıkları bu sosta marine ettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın etrafına portakal ve soğan dilimlerini dizip 200 derecelik fırında pişirin.
3

Bezelyeli pilav malzemeleri:
2 bardak pirinç2 kaşık tereyağı1 kaşık sıvıyağ1 bardak bezelye2 bardak sıcak su1/2 tatlı kaşığı limon suyu1 çay kaşığı tuzBezelyeli pilav yapılışı:Pirinçleri yarım saat sıcak suda bekletin. Tereyağını eritin, sıvıyağ ilave edin, bezelyeleri soteleyin. Pirinci kavurun. Sıcak suyu, limon suyunu ve tuzunu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
4
