Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 12 Şubat Bugün ne pişirsem: 12 Şubat Günün menüsü: Havuç çorbası, fırında alabalık, bezelyeli pilav ve kolay un helvası. 1 Havuç çorbası malzemeleri: 2 havuç 1 bardak su 3 bardak tavuk suyu 1 bardak süt 1 yumurta sarısı 1 fincan un Tuz, karabiber Sıvıyağ Havuç çorbası yapılışı: Havuçları rendeleyip az yağda soteleyin. 3 bardak tavuk suyuyla haşladıktan sonra blendera çekin. Ayrı bir tencerede unu sıvıyağla kavurun. Azar aza süt ilave edin. Yumurta sarısını da sürekli karıştırarak ekleyin. Bu terbiyeyi havuç püresiyle karıştırın. 1 bardak sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. 2 Fırında alabalık malzemeleri: 2 alabalık 1 soğan 1 portakal 4 kaşık sıvıyağ 1/2 tatlı kaşığı nane 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Fırında alabalık yapılışı: İçlerini temizlediğiniz alabalıkları yıkayın, karın kısımlarını açın. Portakal ve soğanları dilimleyin. Yağ ve baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın. Balıkları bu sosta marine ettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın etrafına portakal ve soğan dilimlerini dizip 200 derecelik fırında pişirin. 3 Bezelyeli pilav malzemeleri: 2 bardak pirinç 2 kaşık tereyağı 1 kaşık sıvıyağ 1 bardak bezelye 2 bardak sıcak su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuz Bezelyeli pilav yapılışı: Pirinçleri yarım saat sıcak suda bekletin. Tereyağını eritin, sıvıyağ ilave edin, bezelyeleri soteleyin. Pirinci kavurun. Sıcak suyu, limon suyunu ve tuzunu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. 4 Pratik un helvası malzemeleri: 4 bardak su 125 gram tereyağı 1 bardak ceviz 1 çay bardağı sıvıyağ 4 bardak şeker 3.5 bardak un Pratik un helvası yapılışı: Öncelikle unu bir tencereye boşaltın ve rengini alıncaya kadar kavurun. Rengi değişmeye başladıktan sonra sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Unu hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekir çünkü çok kolay yanabilir. Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Şeker iyice eridikten sonra karışımı unlu tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri tahta kaşıkla orta ateşte karıştırın. Ardından cevizi ekleyin. Helva, göz göz kaynamaya başladığında piştiği anlaşılır. Kapağı kapalı şekilde dinlenmeye bırakın. havuç çorbası tarifi fırında alabalık tarifi bezelyeli pilav tarifi kolay un helvası tarifi