En lezzetli ve hazırlaması en kolay 5 Fransız tatlısı
Fransız mutfağı, dünya mutfağına adını altın harflerle yazdırmış bir isim. Etleri ve hamur işleri meşhur olsa da, tatlıları da dillere destan lezzetlere sahip! Sizin için evde yapabileceğiniz en lezzetli ve hazırlaması en kolay 5 Fransız tatlısı tariflerini paylaştık. PEMBENAR ÖZEL
2

Bir pişirme kalıbını tereyağı ile yağlayın ve üzerine şeker serpin. Elmaları soyun ve ince parçalara ayırın. Elmaların üzerine tarçın serpin ve eşit şekilde kalıba dizin. Elmaların üzerin kalıbın boyutunda açtığınız hamuru serin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştiğinde tepsini ters çevirin ve soğumasını bekleyin. Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
3

Creme brulee için malzemeler:
750 ml krema, 8 yumurta sarısı, 200 gr şeker, 4 çay kaşığı esmer şeker, bir tutam tuz.
4

Nasıl yapılır?
Krema, şeker ve tuzu tencereye koyun, sürekli karıştırın. Kaynama noktasına geline ateşten alın ve 15 dakika bekletin. Sonra tekrar kaynatın. Yumurta sarısı ve şekeri kabarık hale gelene kadar çırpın. Karışımı kremaya ekleyin. Fırını önceden 160 derece ısıtın. Sufle kalıplarına karışımı bölün. Tepsiye yerleştirin ve kabarmaması için, üzerinin kızarması için tepsinin yanına sıcak su bırakın.
5

Tatlıyı 30 dakika pişirin ve sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kahverengi şekeri creme brulee üzerine eşit olarak serpin ve fırında 1-3 dakika aha fırında pişirin.
6

Çikolatalı profiterol için malzemeler:
1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 100 gr tereyağı3 yumurta, 300 gr bitter çikolata, 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı krema, bir tutam tuz.
7

Nasıl yapılır?
Suyu kaynama noktasına getiri. Tereyağı, tuzu ve unu içine ekleyin, ısıyı düşük seviyeye alın. Hamuru dikkatlice karıştırın ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar pişirin. Hamuru bir kaseye koyun ve yumurtaları tek tek içine ekleyerek karıştırın. Bir fırın tepsisine tereyağı sürün ve üzerine un serpin. Fırını 200 derecede ısınmaya bırakın. Sıkma torbasına hamuru koyun ve ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. 200 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra sıcaklığı 220 dereceye ayarlayın ve 15 dakika daha pişirin. Pişen profiterollerinizi ince bir bıçakla delin.
8

Profiteroller soğurken çikolatanın 3/4'ünü ince ince rendeleyin. Sütü ve kremayı karıştırıp bir tencerede kaynatın. Çikolatayı içerisine ekleyin ve tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Her profiterolü hafifçe kesin ve hazırladığınız çikolatalı krema ile doldurun. Geri kalan çikolatayı eriterek profiterolleri süsleyin. Tamamen soğuduklarında servis yapın.
9

Şeftalili ve muzlu sufle için malzemeler:
150 ml süt, 10 ml krema, 2 şeftali, 1 olgun muz3 yumurta, 5 yemek kaşığı esmer şeker, bir parça tereyağı, bir tutam tuz.
10

Nasıl yapılır?
Sütü ve kremayı bir tencerede kaynatın. Muzu çatalla ezin. Yumurta beyazlarını yumurta sarısından ayırın; daha sonra beyazlara ihtiyacınız olacak. Yumurta sarılarını yumuşayana kadar çırpın. 2 yemek kaşığı şeker ve muz ekleyin. Her şeyi iyice karıştırın. Yumurta-muz karışımını süte ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Şeftalileri soyun ve 2 yemek kaşığı şeker serpin. Bir blender kullanarak püre haline getirin.
11

Şeftalileri muzlu karışıma ekleyin. Muffin kalıplarını tereyağı ile yağlayın, şekerin geri kalanına serpin ve buzdolabına koyun. Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurta aklarını tuzla birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Muzlu karışıma ekleyin. Sufle kalıplarına karışımı bölün ve 15 dakika fırında kabarana kadar pişirin.
12

Blancmange için malzemeler:
500 ml süt, 100 gr şeker, 100 gr soyulmuş badem, 500 gr taze çilek (çilek, böğürtlen, ahududu veya istediğiniz herhangi bir meyve), 6 gr jelatin.
13

Nasıl yapılır?
Jelatini bir kaseye koyun ve üzerine ılık su ekleyin.Bir blender kullanarak bademleri toz haline getirin. Sütü, 80 gr şekeri ve badem tozunu bir tencerede birleştirin. Karışım kaynamaya başlar başlamaz, ocaktan alın. 10 dakika soğumaya bırakın ve ince bir elekten geçirerek kaseye alın. Jelatini içine ekleyin ve iyice karıştırın.Kremayı kalıplara dökün ve buzdolabına 2 veya 3 saat koyun.
14
