Etin kuruması nasıl önlenir?
Eti özenle seçeriz ancak pişirirken yapacağımız bazı hatalar lezzetsiz ve kuru bir et yememize neden olabilir. Etin kurumaması ve lezzetli bir şekilde pişmesi için size bir takım püf noktaları vereceğiz
1

Özenle seçilen eti afiyetle yemek herkesin hakkıdır. Pişirirken yapılan birtakım hatalar etin lezzetsiz kuru olmasına neden olabilir. Etin lezzetli ve sulu sulu pişmesi için size vereceğimiz önerileri dikkate almanızda fayda var.Eti genellikle ızgarada, fırında ya da tavada pişirebiliriz. Ancak bu pişirme yöntemlerinin hepsinde belli başlı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
2

Fırında et pişirecekseniz dikkat etmeniz gerekenler…
Yağına dikkat!Eti fırında pişirirseniz yağ miktarına dikkat etmeniz gerekir. Et suyu ve yağı saldıktan sonra pişerken her aşamasında biraz daha kurur ve lezzetsiz olur.Fırında etin kurumamasını istiyorsanız fırına atacağınız etlerin üzerine kasaptan alacağınız yağ yeterli olacaktır. Yağ parçalarını ince ince kesip etin üzerine atarsanız, yağ parçaları eriyip etin gereksinim duyduğu ve kaybettiği yağı tekrar kazandıracaktır.
3

Tuzlamaya dikkat
Eti tuzlarken kesinlikle acele etmemelisiniz. Pişmeden tuzladığınız et kuru ve susuz olacaktır. Çiğ kırmızı etin veya tavuk etinin üzerine atılan tuz etin suyunu erken salmasına neden olur. Bu da etin piştikten sonra lezzetsiz ve kuru olmasına neden olacaktır.
4

Kızartma, ızgara ve tencerede et pişirecekseniz dikkat etmeniz gerekenler…
Kızartma ya da ızgara yaparken etin kurumaması için et 25 derece oda sıcaklığında olmalıdır. Eti atmadan önce tava ve ızgara çok sıcak olmalı. Aksi takdirde et kurur ve lezzetsiz bir hal alır.Tencerede pişirirken de yine oda sıcaklığında olmalıdır. Etler, kızmış tencerenin içine atılmalı ve rengi değişene kadar karıştırılmalıdır. Böylece et, suyu içinde hapseder ve kurumaktan kurtulur. Bu duruma eti mühürleme yöntemi de denebilir.
5
