Gaziantep'in özel lezzeti: Küşleme kebap
Gastronomi alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenen küşleme kebap, kentin "yemeden dönme" lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.
1

Birbirinden farklı kebap, yemek ve tatlılarıyla iştahları kabartan, çoğu turistin sadece lezzetleri için bile geldiği Gaziantep, tescilli ürün sayısını her geçen gün artırıyor.
3

Yemekler arasında bulunan küşleme kebap ise damaklarda bıraktığı tatla ayrı bir yerde bulunuyor. Koyun ve kuzunun böbrek altı yatağından yaklaşık 250 gram kadar çıkarılan küşleme, az miktarda çıktığı için diğer et ürünlerine oranla daha pahalı satılıyor.
4

Porsiyonu yaklaşık 60 lira olan kebap, Gaziantep'e gelenlerin yemeden dönmediği tatlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Etin üzerindeki ince zarı çıkarıldıktan sonra sadece zeytinyağı ve tuz ilave edilip şişlere dizilerek meşe odunu kömüründe pişirilen küşleme, yumuşak haliyle müşterilerine sunuluyor.
5

"Hiçbir şekilde sos kullanmıyoruz"
Kentte 60 yıllık küşleme kebap ustası ve işletmeci Halil Kör, yaptığı açıklamada, küşleme kebabın farklı bir lezzete sahip olduğunu söyledi. Halil Kör'ün oğlu İbrahim Kör ise küşleme kebabının coğrafi işaret tescili almasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
6

Küşleme kebabının sadece Gaziantep'te değil yurt içi ve dışında da rağbet gördüğünü aktaran Kör, "İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere işletmemize gelen ziyaretçilerimiz vardı fakat salgından dolayı sadece paket servimiz var. Şu an Gaziantep içerisindeki müşterilerimize hizmet veriyoruz." diye konuştu.
7
