Gripten koruyan, pişirmeden hazırlanan C vitamini ve zencefil dilimleri
Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir ve bunun sonunca grip, nezle, öksürük gibi hastalıklara kolaylıkla yakalanabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dışarıdan takviyeler satın almak dışında, evinizde doğal takviye edici lezzetler de hazırlayabilirsiniz. Bunlardan biri de pişirmeden hazırlanan C vitamini ve zencefil dilimleri! Bu harika dilimler öksürüğün önüne geçebilir ve vücudunuzu grip gibi solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarından koruyarak bağışıklığınızı güçlendirebilir. İşte pişirmeden hazırlanan C vitamini ve zencefil dilimleri tarifi.
1

PEMBENAR ÖZEL
Doğal yollarla bağışıklığınızı güçlendirecek olan, pişirmeden hazırlanan C vitamini ve zencefil dilimlerine bayılacaksınız! Öksürük, grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için mutlaka bu tarife bir şans verin. İşte yapımı çok kolay olan bu harika dilimler için malzemeler:
2

İçerisinde C vitamini ve zencefil bulunan bu doğal tarife öksürük, grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için mutlaka bir şans verin. İşte yapımı çok kolay olan bu harika dilimler için malzemeler:
3

Tabanı için:
1/2 su bardağı badem, 1/2 fincan önceden ıslatılmış hurma ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı.
4

Zencefil katmanı için:
2 bardak ıslatılmış kaju, 1/4 su bardağı hindistan cevizi kreması, 3 yemek kaşığı C vitamini, 2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil, 2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu ya da bal.
5

Limon tabakası için:
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi kreması ve 1 limon suyu.
6

Nasıl yapılır?
Öncelikle bademleri, hurmaları ve hindistan cevizi yağını mutfak robotunda iyice karıştırın. Yapışkan bir taban elde edin.
7

Karışımı kare bir borcama ya da fırın kabına aktarıp elinizle üzerine bastırarak yayın ve dondurucuya yerleştirin.
8

Daha sonra zencefil katmanı için; ıslatılmış kaju fıstığı, hindistan cevizi kreması, C vitamini, öğütülmüş zencefil ve saf akçaağaç şurubunu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
9

Bu karışımı, daha önce hazırladığınız tabanın üzerine dökerek eşit bir şekilde yayın ve bir saat kadar dondurucuya geri koyun.
10

Limon tabakası için bir kasede hindistan cevizi yağı, kreması ve limonu karıştırın. Son kat olacak şekilde dondurucuda bekleyen karışımın üzerine dökün.
11
