Karabük yöresel yemek tarifleri
Karabük'e sadece turistik gezi amaçlı değil, yemek yiyerek, damak tadınızı enfes lezzetlerle şenlendirmek içinde gideceksiniz. İşte sadece Karabük yöresinde olan enfes lezzetteki Karabük yöresel yemek tarifleri…
1

Karabük, Safranbolu, eski pazarı, Yenicesiyle sizlere farklı kültürleri tanıtıyor. Karabük bu farklı kültürleri size tanıtırken damat tadınızı da şenlendirmeyi ihmal etmiyor. İşin özeti Karabük denildiğinde aklınıza Safranbolu, Safranbolu deyince aklınıza Karabük gelmiyorsa Karabük’ü yeteri kadar tanımıyorsunuz demektir.Size vereceğimiz tariflerden sonra Karabük’e bir an önce gitmek isteyecek, verdiğimiz tarifleri bir an önce yapmak için can atacaksınız. İşte Karabük yöresine ait yöresel yemek tarifleri…
2

Kuyu kebabı tarifi…
Kuyu kebabı malzemeler 2 adet kuzu budu 1 kaşık tuz (tatlı kaşığı)1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 3çorba kaşığı yağ
3

Kuyu kebabı yapılışı
İlk olarak 1 buçuk metre derinliğindeki kuyuya kerpiç veya ateş tuğlası kullanılarak kolay kızacak ve sıcaklığını koruyabilecek taşlarla örülmelidir. Kuyunun alt ve üst tarafı dar, orta kısmı ise geniş yapılması gerekir. Kuyunun ağız kısmında kuyu halkası denen bir demir vardır ve bu demire kuzuların çengelleri asılır. En üstte ise kuyunun kapağı muhakkak bulundurulmalıdır. Kuyuya etleri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp üzerini çamur ile sıvamanız gerekir.
4

Bu süre dolduktan sonra kuyu kapağındaki çamurlar kaldırılır. Kapak birkaç defa açılıp kapatılarak kuyunun havası alınır. Kapakla kuyu arasına bir taş konularak iyice havalandırılır ve eriyiklerin iyice akması sağlanır. 15 dakika sonra tamamı açılarak kuzu içerisinden çıkartılır.
5

Safranbolu güveci tarifi
…Safranbolu güveci malzemeler 1 kilo kemikli kuzu eti 1 tane soğan 5 tane domates 6 tane yeşilbiber 3 yemek kaşığı margarin Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
6

Safranbolu güveci yapılışı…
İlk olarak kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın ve yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Ayrı bir tarafta soğanları doğrayıp bir tavada margarini eritin. Daha sonra yemeklik doğramış olduğunuz soğanları yağın içerisine atın. Üzerine yeşilbiberleri de ilave edip kavurmaya bırakın. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında domatesleri ilav edin. Daha sonra içerisindeki bir kere karıştırıp tuzu ve baharatları ekleyin.Son olarak etleri de ekleyip suyu çekene kadar pişirin. Etler pişince Etler pişince, yemeği bir güvece alın. Güvecin kapağını kapatıp fırına verin.
7

Bütün et yemeği…
Bütün et yemeği malzemeleri3 kilo kemikli dana eti 2 yemek kaşığı domates salçası 1 sap kıyılmış maydanoz
8
