Karpuz pastası tarifi
Pişirmeniz gerekmeden evde çok kolay hazırlayabileceğiniz bu karpuz pastası hem normal pastalardan daha az kalorili hem de yaz sıcakları için ferah bir tatlı seçeneği sunuyor.
1

Karpuz pastasının yapılışı
Küçük ve çekirdeksiz bir karpuzun tepesini ve altını kesip düz bir kesme tahtasının üstüne yerleştirin. Yan taraflarda kalan kabukları kesin. Tüm kabukları kesmeyi bitirdiğinizde kağıt havluyla karpuzu hafifçe kurulayın ve pastayı sunacağınız servis tabağının üstüne koyun.
2

Vanilyalı krem şanti hazırlayıp tüm kremayı karpuzun üstüne koyun.
3

Bir spatula yardımıyla dikkatlice kremayı karpuzun her tarafına yaydırın.
4

Tüm karpuzun üstü kremayla kaplandığında spatulayla kremayı düzleştirin. Bunu yaptığınızda tam bir pasta görünümünde olmalı.
5

Soğuk olduklarından emin olduğunuz iki su bardağı dilimlenmiş bademi pastanın her tarafına yaydırın.
6

Kekin üzerini istediğiniz çeşit meyveyle süsleyin.
7

Bu pastanın en güzel yanı diğerlerinin yanında kestiğiniz an. Dilimleyene kadar kimseye göstermeyin ki sürprizi bozulmasın. Eğer pastadaki farklı tatlar yüzünden şüphe duyuyorsanız duymayın, çünkü tatlı ve sulu karpuzla kavrulmuş, kıtır bademlerle ekleyeceğiniz meyveler ve krem şanti ferah ve hafif bir kombinasyon oluşturuyor.
8
