Kış mevsiminin şifası: Maraş paçası
Kahramanmaraş’ta sıkça tüketilen Maraş paçası özellikle kış mevsiminde tüketilmesi gereken çorba tarifleri arasında yer alıyor. İşte Maraş’a özgü olan paça çorbasının faydaları ve nasıl yapıldığı…
1

Kahramanmaraş'ta yoğun olarak tüketilen paça, özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için alternatif yiyecekler arasında yer buluyor. Kahramanmaraşlı vatandaşlar, kelle paça çorbasını grip ve soğuk algınlığı dışında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tükettiklerini söyledi.Yaklaşık 3 yıldır Kahramanmaraş'ta paça çorbası yapan Zafer Ayranpınar, paçanın en faydalı kısmının hayvanın ayağından yapıldığını, romatizma başta olmak üzere kışın soğuk algınlığına iyi geldiğini ve insanı dirençli tuttuğunu ifade etti.
2

Kahramanmaraş’ın vazgeçilmez özel lezzetleri arasında yer alan ‘Maraş paça’ kış mevsiminde hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça tüketiliyor.Kahramanmaraş'ta yoğun olarak tüketilen paça, özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için alternatif yiyecekler arasında yer buluyor. Kahramanmaraşlı vatandaşlar, kelle paça çorbasını grip ve soğuk algınlığı dışında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tükettiklerini söyledi.
3

Yaklaşık 3 yıldır Kahramanmaraş'ta paça çorbası yapan Zafer Ayranpınar, paçanın en faydalı kısmının hayvanın ayağından yapıldığını, romatizma başta olmak üzere kışın soğuk algınlığına iyi geldiğini ve insanı dirençli tuttuğunu ifade etti.
4

İnsanların sağlık açısından paça tükettiğini söyleyen Ayranpınar, Maraş paçasının en önemlisinin de sumak ekşisi olduğunu söyledi. Ayranpınar, “Maraş paçası küçükbaş hayvandan yapılır. Tabii ki paça yapılırken etin farklı bölümleri vardır. Beyin, ayak gibi bölümler özellikle vücuttaki sıvı kaybını önlüyor. Kış mevsimi olunca özellikle baharatlar ve sumak ekşisi çok önemlidir. Sağlık açısından insanların tüketmelerini öneriyoruz” dedi.
5
