Kışın en sağlıklı sebze ve meyveleri
Kış mevsiminde bazılarımızın bayıla bayıla yediği bazılarımızın ise hiç yemekten haz etmedğiği meyve ve sebzeler şüphesiz ki var. Beslenme ve Diyet Bölümünden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kışın yediğimiz o besinlerin faydaları ve iyi geldiği hastalıklar hakkında bilgiler verdi.
1

Nar
Mevsimsel hastalıklara yakalanmamak için Uz. Dyt. Merve Yüksek, kışın bir bardak nar suyu içilmesini tavsiye ediyor. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki antioksidan mevsim hastalıklarından korurken, günlük C vitamini ihtiyacının da yüksek bir kısmını karşılıyor.
2

Karnabahar
Pişirilirken etrafa yayılan kokusu nedeniyle çoğu kişi karnabaharı sevmez. Ancak bulaşıcı gribal enfeksiyonlar ve mevsimsel solunum hastalıklarında enfeksiyonlara karşı ve anti bakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir.
3

Turp
Turpun kök kısmı iyi bir C vitamini kaynağıdır. Yaprakları ise fazla miktarda A, K vitamini ve folat içerir. Metal ile temas ettirmeden seramik bıçak ya da cam rende ile salatalarda kullanılabilir. A ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminler olduğundan salatanıza zeytinyağı gezdirmeniz bu sebzenin vitamin değerini kat kat arttırır. Bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları temizleyip kabızlığı giderir, cilde tazelik verir, stresi azaltır, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.
4

Brüksel lahanası
Günlük K ve C vitaminlerinin büyük bir miktarını karşılar. Tam bir sağlık deposu olan Brüksel lahanası, hastalıklarla savaşır. Günde 1 kase Brüksel lahanası tüketerek hem sağlıklı beslenmiş olursunuz hem de bir çok hastalığa karşı vücudunuzu koruma altına alırsınız.
5
