Kıyma alırken dikkat edilmesi gerekenler
Birçok yemek çeşidinde kullanılan kıymayı alırken belirli noktalara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde özensiz seçilen kıymalar sağlıksız beslenmenize neden olabilir.
1

Güzel ve özenli seçilmiş kıyma yemeklerinizin daha lezzetli olmasına ve daha sağlıklı beslenmenize yardımcı olur. Kıyma alırken etin sağlıklı ve taze olmasından çekilme biçimine kadar birçok noktaya dikkat etmek gerekiyor. Kıyma alırken nelere dikkat edilmeli diye merak ediyorsanız vereceğimiz önerilere göz atabilirsiniz…Kıyma alırken dikkat edilmesi gereken noktalar…
2

Hazır kıymalardan kaçının
Kıyma alırken markette satılan hazır paket kıymaları almaktan kaçının. Kıymayı kasapta özellikle dana döşünden ve orta yağlısından almaya özen gösterin.
3

Kıyma makinelerini mecbur kalmadıkça kullandırmayın
Kasaplar genellikle kıyma makinelerini kullanırlar. Kıyma makinesinden et çektirmek yerine bıçakla kıyılmış etlerden oluşan satır kıymalarını tercih edin.
4

Kıyma makinesi kullanılırken eti bir kere çektirin
Kasabınızı eti satırlara kıyma hazırlamasına ikna edemiyorsanız ilk olarak makineyi boş bir şekilde çalıştırmalarını isteyin. Makinenin içinde bulunan ve daha önceden çekilmiş etler bayatlamış ve bakteri üretmiş olur. Bu da sizin kıymanızın içerisine karışmasına neden olabilir.Ayrıca kasabın kıyma makinesine atığı eti makineden bir kere geçirmesini söyleyin. Aksi takdirde kıymanız bulamaç halini alabilir.
5
