Makaron neden bu kadar çok pahalı? İşte tüm gerçeği...
Makaron, Fransız mutfağına özgü, dünyanın birçok ülkesine yayılmış tatlı bisküvi ya da kurabiye olarak biliniyor. Arası fındık, ceviz, badem vb. malzemelerden yapılmış krema ile dolu, şeker ve yumurta akı ile hazırlanan küçük bezelerden oluşuyor. Peki, yüksek fiyat etiketinin arkasındaki sebep ne? Makaron neden bu kadar çok pahalıya satılıyor? İşte tüm gerçeği... PEMBENAR ÖZEL
1

Makaronun asıl kökü İtalya'dan geliyor
Renkleriyle gökkuşağını andıran ve arasındaki kremadolgusuyla dikkat çeken makaronlar neredeyse herkesin ortak zevkleri arasında. Yaygın olarak Fransız mutfağından geldiği düşünülse de, kökünün İtalya'dan geldiği söyleniyor.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın
2

Hikayesi böyle başlıyor
Hikaye, Fransız kralı II. Henri ile evlenen İtalyan aristokrasisinin üyesi olan Catherine di Medici'nin, Floransa'dan Fransa'ya bir aşçı getirmesiyle başlıyor. Floransa'dan gelen bu aşçının yanın makaron tarifi getirdiğine inanılıyor. Adında bile İtalyan köklerinin imzası olduğuna inanılıyor. Yani maccherone İtalyanca "ince hamur" anlamına geliyor. Peki, neden bu küçük ikramlar bu kadar servete mal oluyor?
3

Makaronun yüksek fiyat etiketinin arkasında yatan asıl sebep
Makaronun çok pahalı satılmasının en büyük nedeni, Parise özel bir lüks olduğu fikri... Diğer başka nedenler arasında ise içerisindeki bileşenlerin pahalı malzemelerden oluşması. Özellikle içerisindeki badem ve badem unu en pahalı ana malzemeler arasında yer alıyor.
4

Bir diğer etken ise sıradan vanilya yerine, vanilya fasulyesi kullanılıyor. Vanilya aromasının kalitesi ve aroması, bazı bölgeler daha yüksek vanilya içeriğine sahip fasulye ürettiğinden, büyüme yerine göre değişiyor. Elde edilen koyu kahverengi vanilya fasulyesi genellikle 7-9 inç uzunluğunda, yaklaşık 5 gram ağırlığındadır ve yaklaşık 1/2 çay kaşığı tohum verir.
5
