Neden makarna yemeliyiz?
Kilo vermek ya da mevcut kilonuzu korumak için, 'ekmek ve makarna' gibi gıdalardan uzak duruyor olabilirsiniz. Ancak makarnayı yemek listenize ekleyebilirsiniz. İşte makarnayı daha sağlıklı hale getirmenin yolları...
1

PembeNar Özel
Son zamanlarda karbonhidratın vücuda birçok zararı olduğu konuşuluyor. Ancak bu bilgi kişilerin anatomisine ve yemek alışkanlığına göre değişlik gösterebilir. Kilo vermek ya da kilonuzu korumayı düşünürken, ekmek ve makarna gibi gıdalardan uzak durmak isteyebilirsiniz. Fakat doğru karbonhidrat tüketmek açlık hissinizi ortadan kaldırabilir ve sizi uzun süre tok tutabilir. Peki, makarnayı sağlıklı bir karbonhidrata nasıl çevirebilirsiniz? Eğer sağlıklı kilo vermeyi, kan şekerinizi ve kan basıncınızı kontrol altında tutmaya çalışıyorsanız, makarna tüketmek kötü bir fikir değildir.
2

İşte daha fazla makarna yemek için 6 neden...
Tuz oranı düşüktürSeçebileceğiniz tüm akşam yemekleri arasında, makarna sodyum bölümünde oldukça düşük bir besin değerine sahiptir. Bu yüzden hipertansiyon riskini arttırmaz. Ancak burada soslardan uzak durmakta fayda var. Yağ oranı düşüktürMakarnanın kendisinde bulunan yağ oranı oldukça düşüktür. Makarnanızı yaparken çok fazla yağdan kaçınmakta fayda var.
3

Düşük glisemik indekse sahiptir
Diyetinize glisemik indeksi düşük yiyecekler dahil etmeniz diyabet ve obezite gibi hastalıkların riskini ortadan kaldırabilir. Bunlardan biri de makarnadır.Glutensiz bir diyetin parçası olabilirKinoa, karabuğday ve hatta sebzelerden yapılan makarna, tam buğday ve beyaz undan yapılmış makarnadan daha lezzetlidir. Makarnayı glutensiz diyetinizin bir parçası haline getirebilirsiniz.
4

En önemlisi tabakta gözünüze büyük ve dolu görünmesi
Makarnayı yemeden, onu tabakta görmeniz bile sizi doyurabilir. Hem görsel olarak hem de yediğinizde doyurucu özelliği bulunan makarnayı tükettiğiniz de, ara öğünlerde atıştırmak zorunda kalmazsınız.
5

Makarnayı daha sağlık hale getirmenin yolları
Makarna, dünyanın her yerinde birçok insanın diyetinde yer alır. Burada önemli olan nokta makarnayı nasıl tükettiğinizdir. İşte makarnayı tükettiğiniz de suçluluk duygunuzu ortadan kaldıracak önerileri sizinle paylaştık.
6

Makarnayı soğuk tüketebilirsiniz
Makarnayı oda sıcaklığında veya altında yerseniz, vücudunuz için lif gibi çalışan "dayanıklı nişasta" elde edersiniz. Bu da sizin uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve iştahınızı azaltır, kan şekerinizin artmasına neden olmaz. Makarnanızı, makarna salatası olarak tüketebilirsiniz.Protein ve sebzeler ekleyin Makarnayı sağlıklı bir halde yemek istiyorsanız, sebze, tavuk, et ve balık gibi proteinlerle birleştirebilirsiniz. Bunun yanında brokoli gibi sebzelerden de yararlanmanız da fayda var.
7

Sos yerine zeytinyağı ve parmesan peyniri tercih edin
Bir tabak makarnayı, bir kase yeşil salata ile birleştirdiğiniz de tatmin edici ve doyurucu öğle veya akşam yemeği elde edebilirsiniz. Ancak üzerine tuz, yağ ve yağlı sos dökerseniz bu noktada işler değişebilir. Bunun yerine bir parça hakiki zeytinyağı ve parmesan peyniri makarnanıza daha çok yakışacak ve daha çok sağlıklı olacaktır. Parmesan peyniri yerine, hakiki eski kaşar ve sağlıklı peynirler de kullanabilirsiniz.
8
