Petekli bal zararlı mı?
Doğanın en sağlıklı yiyeceklerinden birisi de baldır. Peki, balın faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için nasıl tüketmek gerekir, petekli bal zararlı mıdır? Uzmanlara göre petek bal tüketiminin insan sağlığı açısından uygun olmadığı ortaya çıktı. İşte petek bal hakkında tüm bilinmeyenler…
1

Avrupa'da süzme bal tüketiminin yaygın olduğu görülürken Türkiye'de bu durumun tam tersi olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de petek bal tüketimi yaygınlığı daha fazla. Peki, petek bal tüketimi ne kadar sağlıklı? Uzmanların petek bal hakkında yapmış olduğu açıklamalar sonucunda sizde çok şaşıracaksınız.Balı peteğiyle tüketmeyin!
2

Türkiye de yaşayan insanlarda petekli kovam ballarının daha sağlıklı olduğu inanışı mevcut. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda petek ballarında bal mumu kullanıldığı ortaya çıktı. Sanayi de kullanılan bal mumunun ise insan sağlığı açısından oldukça zararlı bir madde olduğu biliniyor. Üstelik balmumunda hiçbir besleyici madde yok. Bal peteğiyle tüketildiğinde ise sağlık açısından büyük riskler oluşturuyormuş.
3

Petek tüm toz toprağı ve doğadaki kimyasalları emen bir ürün olduğu için de faydalı değildir.Suda çözünmeyen ve yaklaşık 67.5ºC’de eriyebilme özelliğine sahip balmumu, yaklaşık 37ºC sıcaklığa sahip midede hiçbir değişime uğramadan, erimeden ve vücutta hiçbir işe yaramadan bağırsaklar yolu ile vücut dışına atılır.Petek bal bu hastalıkları da beraberinde getiriyor!
4

Balmumu, arılarda rastlanan bakteri ve fungus hastalıklarının sporlarını ayrıca hastalık ve zararlılara karşı kullanılan akarisit ve insektisit ile tarımda kullanılan tüm zehirli kimyasal ilaç kalıntılarını içerebilmektedir.
5
