Tahta kaşık yemeğin tadını böyle değiştiriyor! Mutfakta neden tahta kaşık kullanmalısınız?
Eski Mısır'da, tahta kaşık sadece yemek için değil aynı zamanda kozmetik ve hatta ritüelleri uygulamak için de kullanılıyordu. Ancak günümüzde sağladıkları pek çok faydaya rağmen tahta kaşıklar genellikle metal, plastik veya silikon lehine ihmal ediliyor. Peki, bu çok yönlü malzemeyi yakından ne kadar iyi tanıyoruz? İşte tahta kaşıkla ilgili tüm gerçekler... PEMBENAR ÖZEL
1

Çok şaşıracaksınız ama tahta kaşık yemeğin lezzetini böyle etkiliyor
Her şeyden plastik tadı gelmesine sebep olan plastiklerin aksine tahta kaşıklar, yemeğin tadını tamamlar. Her tahta kaşığın türüne göre değişik bir tadı vardır.
2

Örneğin, meyve ağacı veya kayın ağacından yapılmış kaşıklar yemeğe tatlılık katarken; zeytin, ceviz ve meşe ağacından yapılmış kaşıklar yüksek miktarda tanen nedeniyle acı bir tat verir. Bu da baharatlı yemeklerin daha iyi ortaya çıkmasını sağlar.
3

Tahta kaşık daha yumuşaktır ve tutması daha kolaydır
Tahta kaşık, metal, plastik veya silikon ile karşılaştırıldığında daha yumuşaktır ve genelliklehoş bir dokusu olduğundan, dokunduğunuz zaman daha iyi hissettirir.
4

Tahta kaşıkların daha kalın kulpları vardır ve bu da onları tutmayı kolaylaştırır. Bazı el yapımı kaşıklar, tutuşunuza ve avucunuzun şekline göre kolayca kalıplanan bükülmüş saplara bile sahiptir.
5

Tahta kaşık diğer kaşıklara göre daha güvenlidir
Ahşap, mutfakta kullanılan en güvenli malzemedir. Metal, sağlıksız bir asidik reaksiyona neden olabilir. Plastik ise sıcak bulaşıklarla temas ettiğinde kimyasalları serbest bırakır.
6

Bu malzemelerin her ikisinin de ağız boşluğunuza zarar verebilecek keskin kenarları bulunur. Tahta kaşıkların hiçbirin de bu dezavantajlar bulunmaz. Plastik gibi erimez, yanmaz ve kendi kendini sıcak tutar.
7

Ahşaptan yapılmış malzemelerin, metal ve plastikten daha fazla bakteri barındırdığına dair yaygın bir yanlış kanı vardır, ancak bu doğru değildir. Ahşapta doğal mikrop öldürücüler olduğu için mikroplar ahşabı sevmez. Bu bakımdan düzgün temizlenmeyen her şeyde bakteri oluşur.
8

Tahta kaşık önceden pişirdiğiniz yemeğin tadını hatırlar
Tahta kaşıklar; gözle görülür izleri, yaşını, rengini, şeklini ve doku değişimini korur. Ayrıca tahta kaşıkla kullanıldığı yemeğin lezzetini hatırlar.
9

Aynı tarifi sürekli aynı kaşıkla sürekli pişirirseniz, yemeğin tadını emer. Böylece sürekli yaptığınız yemek aynı lezzetiyakalar.
10

Tahta kaşık ömür boyu dayanıklıdır
Tahta kaşıklar daha sağlam ve pratiktir. Tahta bir kaşığın kalın sapının kırılma veya deforme olma olasılığı daha düşüktür. Bu da güveç gibi yoğun yemekleri karıştırırken kullanımı kolaylaştırır.
11

Doğal olarak yumuşak olan tahta kaşık, pişirme kaplarını metal gibi çizmez ve sıcaklığa duyarlı tariflerde kristalleşmeyi tetiklemez. Ayrıca doğru şekilde temizlenirse, ömür boyu dayanıklıdır.
12

Tahta kaşık çevre dostudur
Ahşap doğal olarak organik ve yenilebilir bir kaynaktır. Bu nedenle çevre dostu olmak istiyorsanız tahta kaşık tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Şüpheli kimyasallardan yapılmadıkları için çevreye zarar vermezler.
13

Bonus: Tahta kaşık nasıl temizlenmeli?
Ahşaptan yapılmış ürünler daha fazla ilgi gerektirir ve oldukça zorlu malzemelerdir. Tahta kaşığını temizlerken bulaşık makinesi yerine elinizde yıkamanız tavsiye edilir.
14
