Yaz için serinletici kahve tarifleri
Yaz kış kahve içmeden duramayanlar için kahve sevmeyenlere bile kahve sevdirecek lezzette, bütün hararetinizi alacak serinlikte, nefis soğuk kahve tarifleri...
1

Klasik buzlu frappe malzemeleri:
Double espresso1/3 bardak buz100 ml sütŞeker ya da çikolata şurubuÇikolata rendesi, kahve çekirdekleriKlasik buzlu frappe yapılışı:Buz küplerini blenderda parçalayın. Bir bardağa boşaltıp başka bir kapta espresso, şeker, süt ve şurubu çırpın. Buzlarla beraber bardağa koyup üzerini çikolata rendesi ve kahve çekirdekleriyle süsleyin.
2

Çikolata ve nane rüyası malzemeleri:
150 ml taze demlenmiş kahve100 gram bitter çikolataNane şurubu ya da likörüDondurmaBuz Çikolata ve nane rüyası yapılışı:Demlenmiş filtre kahvenin içine çikolatayı atıp düşük sıcaklıkta çözünmesini sağlayın. Blendera çekin. Buzu ezip bardağa koyduktan sonra karışımı üzerine koyun. Biraz dondurma ekletip dilediğiniz gibi süsleyin.
3

Muzlu kahve malzemeleri:
350 ml sert kahve100 gram dondurma1 muzBir tutam tarçınBir tutam çikolata rendesiMuzlu kahve yapılışı:Kahveyi demleyin. Soğuduktan sonra dondurma ekleyin. Ezdiğiniz muzu da ekledikten sonra blenderdan geçirin. Ezilmiş buzları yine bardağa koyup üzerine içeceği dökün. Tarçın ve çikolatayla süsleyin.
4

Portakal patlaması malzemeleri:
200 ml taze demlenmiş kahve2 portakalPudra şekeriKrem şantiKurabiye parçalarıFındıkPortakal patlaması yapılışı:Portakalları soyup suyunu sıkın. Kabukları bir tencereye alıp 1 bardak su ve pudra şekeriyle 5 dakika kaynatıp süzün. Soğudumaya bırakın. Demlediğiniz kahve, portakal kabuklarından yaptığınız şurup ve portakal suyunu karıştırın. Yine buz parçaları koyduğunuz bardağa boşaltın. Krem şanti, fındık ve kurabiye parçalarıyla süsleyin.
5

Soğuk kahveli smoothie malzemeleri:
200 ml espresso1 muz150 ml yoğurtBir tutam tarçın1 çay kaşığı kakaoBir avuç taze orman meyveleriKrem şantiÇikolata sosuBadem parçalarıSoğuk kahveli smoothie yapılışı:Kahveyi demleyip soğumaya bırakın. Buzları parçalayıp bardağa alın. Yoğurt, muz, orman meyveleri, kahve, kakao ve tarçını pürüzsüz hale gelene kadar blendera çekin. Karışımı bardağa boşaltıp krem şanti, çikolata sosu ve bademle süsleyin.
6
