Yemek fotoğrafçılığının püf noktaları
Lezzetli yemek tarifleri ve yemek fotoğrafları ile dünyaca ünlü ödüllü yemek bloğu Cafe Fernando’nun yazarı Cenk Sönmezsoy, Caffe Nero İlham Atölyesi'nde yemek fotoğrafçılığı için tüyolar veriyor...
1

Yemek fotoğraflarında doğal ışığın yerini hiçbir şey tutamaz. Çektiğiniz yemeğin dokusunu ön plana çıkarmak ve fotoğrafa mümkün olduğunca üç boyutlu bir görünüm vermek için yemeği, ışık arkasından gelecek şekilde konumlandırın. Bol gölgeli, daha dramatik kareler için ise yemeği, ışık yandan gelecek şekilde konumlandırabilirsiniz. Işık çok fazla ise, gölgeleri yumuşatmak için reflektör kullanabilirsiniz. Reflektörünüz yoksa beyaz tül bir perde de işinizi görecektir.
2

Fotoğrafı çekmeden önce, kafanızda kısa bir hikaye yazın. “Yağmuru seyrederken dün yaptığım kekten tırtıklıyorum.” kadar basit bir hikaye de olabilir. Fotoğrafı çekerken de oluşturduğunuz kompozisyonda kullanacağınız öğeleri kurguladığınız hikayeye bağlı kalarak seçin.
3

Çektiğiniz yemeğin en iştah açıcı noktasına odaklanın ve kareyi gereksiz öğelerle doldurmayın.
4

Fiyonk atılmış üst üste kurabiyeler ve içinde tarçın olan her tatlının yanına iliştirilen iple bağlanmış tarçın çubukları gibi klişeleşmiş karelerden ve kurgulardan uzak durun.
5

İşleri doğal akışına bırakın. Isırılmış bir kek fotoğrafı çekiyorsanız, keki ısırılmış gibi kesmeye çalışmak yerine gerçekten ısırıp tabağa geri koyun.
6

Açıyı çekeceğiniz yemeğe göre belirleyin. 45 derecelik bir açı, masada otururken yemeğe baktığımız açıya yakın olduğu için samimi bir his yaratır.
7
