Yılbaşı gecesi kokteylleri
Yılbaşı gecesi evde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli kokteyl tarifleri…
1

Abbey
Malzemeler:4.5 cl. Cin 3 cl. Portakal Suyu 2 damla Angustra Bitter1 damla kırmızı CinzanoYapılışı:Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler bir miktar ince kırılmış buzla Shaker'da çalkalanarak soğutulur ve kokteyl bardağına boşaltılır. Bir kokteyl kirazı ilave edilerek servis edilir.
2

Adam and Eve
Malzemeler:3 cl. Cin3 cl. Konyak3 cl Yvette (Menekşe) LikörüYapılışı:Yukarıdaki ölçüleri belirtilen içkiler birkaç damla limon suyu ile birlikte iyice çalkalanır ve kokteyl bardağına boşaltılır.
3

Angels delight
Malzemeler:2 cl. Grenadine2 cl. Portakal Likörü2 cl. Menekşe Likörü2 cl. KremaYapılışı:Pousse Cafe bardağına yukarıdaki içkileri sırasıyla boşaltınız. Fakat bu içkiyi hazırlarken öyle bir özenli olmalısınız ki bir içki diğer bir içkiyle karışmasın...
4

Bartender
Malzemeler:2.5 cl. Cin2.5 cl. Sherry2.5 cl. Dubonnet2.5 cl. Dry Vermut1 Damla grand marnierHazırlanması:Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler cam kokteyl karıştırma kabında 3-4 buzla karıştırılarak soğutulur.
5

Bermudiane rose
Malzemeler:4.5 cl. Cin1 Damla Nar Şurubu1 damla Kayısı Likörü3 cl. taze limon suyuHazırlanışı:Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler, 3-4 parça buzla Shaker'da karıştırılarak soğutulur.
6

Caledonia
Malzemeler:3 cl. Konyak3 cl. Kakao Likörü3 cl. Süt1 adet taze yumurta1 damla Angustura BitterHazırlanışı:Yukarıda ölçüleri belirtilmiş olan içkiler, 4-5 parça buzla kokteyl çalkalama kabında iyice çalkalanarak soğutulur. Büyük boy bir kokteyl bardağı ya da parfait bardağında servis edilir.
7

Cuba libre
Malzemeler:4.5 cl. RumKolaLimonHazırlanışı:Bir bardağa 2 parça buz koyunuz. Üzerine bir dilim limon ve 4.5 cl rum ilave ediniz. Bardağı kola ile doldurunuz.
8

Depth bomb
Malzemeler:4.5 cl. Applejack4.5 cl. Konyak1/4 Bar kaşığı Nar Şurubu1/4 Bar kaşığı taze limon suyuHazırlanışı:Yukarında ölçüleri belirtilen içkiler, 4-5 parça buzla Shaker'da çalkalanarak soğutulur.
9

Gokbah
Malzemeler:3 cl. Vişne likörü6 cl. Taze portakal suyu1 adet kesme şekerŞampanyaHazırlanışı:Highball bardağına 2 parça buz konur, üzerine yukarıdaki ölçüleri belirtilmiş içkiler konur. Bardak soğuk şampanya ile doldurulur, 1 dilim portakal ve 1 kokteyl karıştırma çubuğu ile servise hazır edilir.
10

Green ocean
Malzemeler:2cl. Smirnoff Vanilya2cl. Tekila2cl. Safari1cl Monin Karamel Şurup8cl. Elma Suyu1cl Monin Yeşil Elma ŞurubuHazırlanışı:Yukarıda ölçüleri belirtilmiş olan içkiler Shaker'da çalkalanarak soğutulur. Geniş ağızlı bir bardakta yeşil elma garnisi ile servis edilir.
11

Highland
Malzemeler:4.5 cl Kırmızı Vermut4.5 cl İskoç Viskisi1 Damla Turunç LikörüHazırlanışı:İçkiler, shaker'da çalkalanarak soğutulur. Kokteyl bardağına süzülerek ince kesilmiş bir limon kabuğu zarıyla servise hazır edilir.
12

Honeymoon
Malzemeler:4.5 cl. Applejack3 cl. Beyendik Likörü3 cl. Taze Limon Suyu3 Damla Portakal Likörü1/2 Bar Kaşığı Şeker ŞurubuHazırlanışı:Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler 4-5 parça buzla shaker'da karıştırılarak soğutulur.
13

Houla houla
Malzemeler:6 cl. Cin3 cl. Taze Portakala Suyu1 Damla Portakal Likörü Hazırlanışı:Yukarıdaki içkiler Shaker'da çalkalanarak soğutulur ve kokteyl bardağında servis edilir.
14

İce mohito
Malzemeler:Yarım Misket LimonRom6-7 Nane Yaprağı1 Yemek kaşığı Esmer ŞekerSodaHazırlanışı:Öncelikle misket limonlarını iri küpler halinde doğrayın ve geniş ağızlı bir bardağın içine boşaltın. Ardından üstüne 2 yemek kaşığı esmer şekeri ve nane yapraklarını ekleyip tokmak ile hafifce ezin ve bardağın içine 1 cm boşlık kalana kadar buzla doldurun. Üstüne 2 parmak kalıncaya kadar rom ekleyin ve üstünü soda ile doldurun. Son olarak nane ve limon yapraklarıyla süsleyerek servise hazır edin.
15
