Zeytinyağının saklama koşulları hasta edebiliyor!
Zeytinyağının saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, saklama koşullarında yapılan hataların toksik maddeleri arttırdığını ve bu durumun hasta ettiğini belirtiyoarlar. İşte uzmanların yaptığı açıklamalara göre zeytinyağını muhafaza ederken yapıtığımız yanlışlar…
1

Gıda mühendisleri ve beslenme uzmanları zeytinyağının saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Aksi takdirde bu kadar sağlıklı bir besinin var olan sağlığımızdan da alıkoyması açısından oldukça büyük bir risk taşıdığı belirtiliyor.İşte zeytinyağını muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken noktalar…
2

Plastik ve cam şişelerde saklamayın
Uzmanlar zeytinyağının plastik ve cam şişelerde güneş altında saklanmaması gerektiği hakkında uyarıyorlar. Aksi takdirde içerisinde toksik madde barındırarak vücutta asidik ortam oluşturabilir.Bu da ilerleyen zamanlarda iltihabik ve çeşitli kanser hastalıklarını da beraberinde getirebilir.
3

Genellikle yol kenarlarında ve plastik şişelerde satılan zeytinyağlarının hangi senenin mahsülüne ait olduğuna dair bir bilgi bulundurmamasından, saklama koşulları ve saf olup olmadığına dair bir bilgi bulundurmadığından kullanımı kesinlikle önerilmiyor.
4

Uzmanlar ayrıca Markasız olarak semt pazarlarında ve yol kenarlarında satılan bu yağların içerisine başka maddeler karıştırarak tağşiş olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.
5
