Ekonomi Sıfır otoda mayıs kampanyası! 300 bin TL’ye yüzde sıfır faizli kredi imkanı

Sıfır otoda mayıs kampanyası! 300 bin TL’ye yüzde sıfır faizli kredi imkanı

15.05.2024 - 07:36 | Son Güncellenme:

Mayıs ayı itibarıyla bayiler sıfır araçta düşük faizli kampanyalarını duyurmaya başladı. 12 ay vadeli 300 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Peki şu anda sıfır araç almak için doğru zaman mı? İşte piyasada fiyatı en düşük 5 model.

Sıfır otoda mayıs kampanyası 300 bin TL’ye yüzde sıfır faizli kredi imkanı

Milliyet.com.tr/ Otomobil markaları mayıs ayı itibarıyla bazı modellerde kampanyalı satışlara devam ediyor. Özellikle bazı marka ve modellerde 300 bin TL’ye varan 12 ay vadeli ve yüzde 0 faiz oranı ile kredi imkanı dikkat çekiyor. Şu anda bayilerde sunulan kampanyalar bir fırsat mı, araç alımı için doğru zaman mı?

Haberin Devamı

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: “2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla sıfır otomobilde kampanyalar başlamış, oluşturulan piyasa koşulları vesilesi ile %20 ila 25 oranında istisnai indirimler kullanıcılara sunulmuştu.

Ocak ayı ve sonrasında ise yapılan indirimler yükselen maliyetler sebebiyle aydan aya kademeli olarak azalmaya başlamıştı. Geride bıraktığımız Nisan ayı itibarıyla yıl sonu fiyatlarına kıyasla fiyat cazibesi azalırken, artan fiyatlar satış adetlerinde daralma etkisi gösterdi.

‘DÜŞÜK FAİZLİ FİNANSMAN İMKANI’

Markalar azalan tüketici ilgisini çekmek adına sıfır ya da düşük faizli finansman olanaklarını sürdürmeye devam ediyor. Öte yandan sıfır otomobil fiyatlarının artmasına rağmen neredeyse sabit kalan ikinci el otomobil fiyatları da kullanıcılara fiyat avantajı sunuyor. Sıfır araç satış adetlerinde daralma görülse de, ikinci el piyasasında aydan aya sınırlı oranda yükseliş söz konusu.

Haberin Devamı

‘AVANTAJLI OLANACAKLAR VAR’

Bu durum talebin ikinci el piyasasına kayma refleksi olarak yorumlanabilir. Özetle avantajlı rakamlar bulunabilen ikinci el piyasası veya cazip finansman imkanları sunan sıfır otomobil piyasası olmak üzere her iki pazarda da kullanıcılar için avantajlı olanaklar olduğunu söyleyebiliriz. Otomobil almayı düşünen kullanıcılar bütçe ve ihtiyaçları doğrultusunda her iki piyasanın sunduğu olanaklardan yararlanabilirler.

‘YÜZDE 0 FAİZLİ 300 BİN TL KREDİ’

Fiyatlar artmış olsa da finansman kampanyaları genel olarak her markada uygulanıyor. 300 bin TL’ye kadar sıfır faizli 12 ay finansman olanağına kadar sunulan kampanyalar mevcut. Kullanıcılar satın almak istedikleri otomobilin bayi temsilcilikleri ile görüşerek gerek finansman gerekse indirimler hakkında detaylı bilgi edinebilirler.

FİYATI EN DÜŞÜK 5 MODEL HANGİSİ?

Hyundai i10 baz paket yaklaşık 835 bin TL fiyatı ile ülkemizde satışa sunulan en ucuz otomobiller arasında ilk sırada. Kia Picanto, Renault Clio, Citroen C3 ve Fiat Egea baz modelleri ise diğer uygun fiyatlı otomobiller arasında.

Haberin Devamı

KREDİ KAMPANYASI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA DA SÜRER Mİ?

Mevcut faiz oranları ve koşullar itibarıyla markaların finansman kampanyalarını finanse etmeleri oldukça maliyetli. Bu açıdan bakıldığında sürdürülebilir olması oldukça zor. Bu noktada talep ve ülkemizin genel faiz politikası finansman kampanyaların seyri açısından belirleyici olacaktır.

Öte yandan sunulan kredi imkanlarının oluşturduğu maliyetleri azaltmak adına, genel olarak kredili alımlarda indirimli fiyatlar değil liste fiyatlarının geçerli kabul edildiğini hatırlatmakta fayda var.

YAZ AYINDA PİYASA HAREKETLENİR Mİ?

Yılın ilk çeyreğinde sıfır otomobil piyasasında canlılık yaşanacağı, akabindeki süreçte belirli faktörlere istinaden talebin ikinci ele kayabileceğini öngörmüştük. Bu öngörümüz hakkında kesin kanaat için Mayıs ve Haziran ayı verileri belirleyici olacaktır.

Nisan ayında sıfır otomobilde yaşanan daralma Mayıs ve Haziran aylarında da devam ederse, yıl sonuna kadar daralma etkisinin devam edeceğinden söz edebiliriz. Yılın son aylarında, yıl sonu kampanyaları ile tekrar canlılık yaşanacaktır. İkinci el piyasasında ise 8 aydır süregelen genel bir durağanlık söz konusu.

Haberin Devamı

Ancak Şubat ayı itibarıyla sınırlı oranda olsa da satış adetlerinde aydan aya kademeli artışlar kayda geçiyor. Bu durum talebin ikinci ele kayabileceği ön görümüzü destekler nitelikte. Önümüzdeki süreçte özellikle yaz ayları itibarıyla ikinci el piyasasında hareketlilik görebiliriz. Bu noktada dönemsel hareketlilikten söz etsek de, geçen yıla oranla her iki piyasada %20 ila 30 oranında daralma bekliyoruz.”