Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'a 1 buçuk saat uzaklıkta! Yazı beklerken kar yağdı

Meteoroloji uyarmıştı. Sıcaklıklar düştü ve Kocaeli merkezinde sağanak etkili olurken, kentin yüksek kesimlerinden Kartepe'de ise kar yağdı. İlkbahar aylarına girilmesine rağmen Sakarya’da da kar yağışı etkili oluyor. İşte bugün ve yarın için uyarı yapılan iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok kent için uyarıda bulunmuştu. Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ

Kocaeli kent merkezinde bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı. İstanbul'a kara yoluyla 1,5 saat uzaklıkta bulunan Kartepe bölgesinde etkili olan kar yağışı cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Kar yağışı kısa süreli etkili olurken, toprak ve yeşil zeminde beyaz örtü oluşmadı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği Kocaeli'de yağışların bu gece itibariyle etkisini azaltması bekleniyor.

SAKARYA

Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. İlkbahar aylarına girilmesine rağmen yağan kar, Hendek ilçesinin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi. Mayıs ayında yağan kar bazı yeşil alanları beyaza bürüdü. Yağış aralıklarla devam ediyor.

BUGÜN 22 KENTTE SARI KODLU ALARM VERİLDİ

Adana, Adıyaman, Amasya, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Samsun, Sinop, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Ardahan, Osmaniye 

YARIN 6 KENT İÇİN SARI UYARI

Amasya, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Samsun, Sinop

ORTA KARADENİZ'İN İÇ KESİMLERİNDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Çorum il geneli, Çankırı'nın doğu, Kastamonu'nun güneydoğu, Sinop ve Samsun'un iç kesimleri ile Amasya'nın batı ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışların yarın gece son bulması öngörülüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER