Kalaşnikoflu demokrasi istemiyoruz

7 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından yaptığı ilk açıklamadaki şu cümle aslında hafta başından beri devam eden tartışmanın özeti: Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde Kalaşnikof, bomba, molotof olana dayayarak siyaset yapılmaz.

Cumhurbaşkanı’nın atıfta bulunduğu o konuşma 19 Temmuz 2015 tarihinde dönemin HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ tarafından yapıldı: Biz sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz! (Yüksekdağ “Terör Örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.)

Hakkari’ye atanan kayyımı “Demokrasiye müdahale” olarak tanımlayanlar, hukukun işletilmesine gösterdikleri tepkiyi niyeyse sırtını Kalaşnikof’a, molotofa yani teröre yaslayanlara göstermiyor! Hiçbiri DEM Parti’ye “Neden hakkında terör soruşturması olmayan isimleri değil de terör örgütünün militanlarını aday gösteriyorsunuz” demiyor,

Yazının Devamı

FETÖ elebaşı için Kenya yükleniyor

4 Haziran 2024

FETÖ ve PKK… Küresel çetenin Türkiye’nin başına bela ettiği iki proje terör örgütü.. İkisinin de çıkış noktası CIA’nin 1960’ların başında hayata geçirdiği “Barış Gönüllüleri Projesi.”

Projenin amacı aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 139 ülkeyi Sovyetler Birliği’nin etkisinden uzak tutmaktı. Binlerce CIA ajanı “Barış Gönüllüsü” adıyla ve sözde insani yardım amaçlı bu ülkelere gönderildi. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusunda 1972 yılına kadar faaliyet gösterdiler.

Giderken arkalarında bizzat kurdukları, devlete sızmasına zemin hazırladıkları iki proje örgüt bıraktılar. Bölgedeki ayrılıkçı hareketin ve FETÖ’nün 1970’li yıllarda taban tutması, lider kadrolarının o dönemde şekillenmesi tesadüf değil.

Hikayenin devamını biliyorsunuz… 1999’da PKK’nın başındakini Kenya’da bize verdiler. FETÖ’nün başındakini ise yanlarına aldılar.

Dönemin Başbakanı Ecevit’i bile şaşırtan bu teslimat

Yazının Devamı

Kılıçdaroğlu parti mi kuracak?

31 Mayıs 2024

Yazının başlığındaki soru bana ait değil. Ankara’da siyasete ucundan kıyısından bulaşmış, çok değil biraz siyasi okuma yapan herkes Kemal Bey’in köşesine çekilip oturma niyetinde olmadığının farkında.

Hatta iddia o ki, CHP’nin sonbahardaki tüzük kurultayını bekliyor. Orada şekillenecek dengelere bakacak, CHP’de yol yürüme imkanı kalmadığını görürse yeni bir parti için harekete geçecek.

Kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1.yıldönümünde KRT’de verdiği mesajlar ve hemen arkasından Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesi bu iddiayı kuvvetlendiriyor.

Kılıçdaroğlu “Beni hançerlediler” dediği İmamoğlu, Özel ikilisi ve bu isimlere destek veren bazı eski kurmaylarıyla hesaplaşmakta kararlı. Bu hesaplaşmanın siyasi sonuçlarından birinin  yeni bir parti olma ihtimali hiç de az değil.

Peki bu partide kimler olur?

CHP’de İmamoğlu- Özel dengesinde kendisine yer olmadığını düşünen küskünler..

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan uzaklaştırılma şeklini kendilerine yönelik bir tasfiye

Yazının Devamı

Uyutmadan besleyelim ama...

28 Mayıs 2024

Sahipsiz köpek meselesinin 1 numaralı sorumlusu belediyeler ve işin şovundaki sözde hayvanseverlerdir.

2004 yılında çıkarılan 5199 No’lu Hayvanları Koruma Kanununa göre belediyeler sahipsiz köpekler için rehabilitasyon merkezleri kurmak ve kısırlaştırma yapmakla yükümlü.

Peki 20 yılda ne yapmış bizim anlı şanlı belediyeler? 1393 belediyeden sadece 237’si hayvan barınağı kurmuş. Diğerleri böyle bir sorun yokmuş gibi davranmış. Sonuç: Sokaklarda en iyimser rakamla 4 milyon başıboş köpek var!

CHP lideri Özgür Özel etkin bir kısırlaştırma seferberliği, yeterince barınak ve sokak hayvanları için fon önerisinde bulunuyor. Yerinde ve doğru öneriler. Ancak belediye tartışmasına girmeden şu hatırlatmayı yapmakta fayda var: Sahipsiz köpek sayısındaki artış pandemide katlandı ve iş çığırından çıktı.

İstanbul’da 2004 yılında başlatılan PETİSTANBUL projesiyle her yıl on binlerce hayvan kısırlaştırıldı. 2018’den sonra bu çalışmalar durdu. Ankara’da belediye 5,5 yıldır soruna çare olacak bir adım atmadı.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın

Yazının Devamı

Ortadoğu’nun yeni normali

24 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanının şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, 7 Ekim’de başlayan Hamas- İsrail savaşından sonra Ortadoğu’daki en büyük kırılma noktalarından biri. Türkiye’nin merkezinde olduğu coğrafyada olağanüstü dönemlerde görülebilecek olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. 

Düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulma ihtimalinden bile ürperen ve İran’dan gelen “Enkazı bizim İHA’mız buldu” açıklamasıyla sevinç naraları atan kafanın bu olağanüstü dönemi sağlıklı analiz etme şansı yok. Onlar için de faydası olur umuduyla şu tespitleri yapmakta fayda var… 

7 Ekim 2023’ten beri bu coğrafyada küresel aklı rahatsız eden, onun kirli planlarını sekteye uğratma riski taşıyan bir şeyler oluyor. 

Türkiye, Gazze meselesinde ABD- İsrail’in tam karşısında bir duruş sergiledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretiyle iki ülke arasındaki ticari ve siyasi ilişkileri güçlendirecek, PKK terör örgütünü tasfiye edecek Kalkınma Yolu Projesi

Yazının Devamı

Şimdi anladın mı Türkiye’nin gücünü?

21 Mayıs 2024

İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’nın içinde olduğu helikopter havada kaybolmuş.

İran çaresizce komşusu Türkiye’den yardım istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir mesaj yayınlıyor ve Türkiye’nin İran’ın yanında ve yardıma hazır olduğunu duyuruyor.

Tam bu sırada Halk TV ekranında akademisyen olduğunu söyleyen bir konuğun ağzından şu sözler dökülüyor: İran’a ne gibi bir yardımınız olabilir ki? Boş bir açıklama. Sizin bizden farklı bildiğiniz bir şey var mı? Mesela Reisi’nin öldüğünü ya da ölmediğini bize aktarabiliyor musunuz? O da yok!

Bu trajikomik ve bir o kadar da acınası küstahlık karşısında moderatör de dayanamıyor. Konuğa “İran açıklama yapmadan Reisi’nin öldüğünü bizim Cumhurbaşkanımız nasıl açıklayabilir” diye çıkışıyor.

Ve bu boş muhabbetten sadece 1-2 saat sonra AKINCI İHA helikopterin enkazına ulaşıyor. Türk İHA’sı 97 dakikada enkazı buluyor. Dünya genelinde milyonlarca insan bu anı dakika dakika takip ediyor.

Türkiye’nin zor günde komşusuna nasıl bir yardımı

Yazının Devamı

Mıntıka temizliği operasyonu

17 Mayıs 2024

Ankara Emniyeti merkezli kumpas planının nihai amacının bir kez daha Türk siyasetini dizayn etmek olduğundan hiç şüpheniz olmasın... Biz bu filmi yakın dönemde gördük.

Amerikan John Hopkins Üniversitesi bünyesindeki Silkroad (İpekyolu) Enstitüsü’nün Ekim 2008 tarihli 75 sayfalık Türkiye raporunda yazılanlardan bahsediyorum. Gizli servislere özel eleman yetiştirdiği bilinen Enstitü’nün o raporunda 2023 yılına kadar Türk siyasetinde gerçekleşmesi muhtemel 3 senaryo anlatıldı.

İlginçtir darbe de dahil 3 senaryo da FETÖ eliyle bir bir hayata geçirilmeye çalışıldı! Hedef sanki CHP’de bir yönetim değişikliği ile sınırlı gibi görünse de asıl amacın Türk siyasetindeki mevcut aktörlerin tasfiyesi olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

Rapor yayınlandıktan sonra...

İlk olarak Mart 2009’da BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Kazadan sonra FETÖ elebaşının isim vermeden yaptığı “İlahi bir tokatla dışarı atıldı” açıklaması Yazıcıoğlu’nu işaret ediyor

Yazının Devamı

Büyük resmi gören sözcü

14 Mayıs 2024

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e göre hükümetin açıkladığı tasarruf paketinin asıl amacı CHP’li belediyelerin önünü kesmek!

Deniz Bey, paketteki “Kamu yatırımlarında mal ve hizmet alımlarında kesintiler yapılacak” maddesine takmış ve “Asıl amaç yerel seçimde 1. Parti olan CHP’yi zayıflatmak ve CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek” buyurmuş!

Burası Türkiye… CHP Sözcüsünün ilginç iddiasına “Hoppala paşam Malkara Keşan” diyerek şaşıran da olur. Büyük resmi gördüğüne inanıp ölümüne savunan da…

En iyisi açık kaynaklardan rahatlıkla ulaşılabilen Mehmet Şimşek’in duyurduğu “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ondan 48 saat önce CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin CHP’li Belediye Başkanlarına yolladığı “Belediye Kaynaklarının Etkin Kullanımına Yönelik İlkeler” belgesini karşılaştırmak.

Bunu yaptığınızda göreceğiniz manzara şu: CHP de hükümet de kamuda tasarruf konusunda neredeyse aynı şeyi

Yazının Devamı