Gündem Özel adaylığına kapıyı kapattı mı?

Özel adaylığına kapıyı kapattı mı?

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Özgür Özel’in, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik partisi içinde başlayan adaylık tartışmasına nokta koymayı amaçladığı açıklamaları, CHP kulislerinde “ince bir taktik” olarak yorumlandı.

Özel adaylığına kapıyı kapattı mı

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Parti kulislerinde Özel’in “teknik direktörüm” dese de kendi adaylığına kapıyı kapatmadığı, aksine zamanı geldiğinde kendisinin de aday olabileceği mesajını verdiği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Özel’in iddiadan kopmadığını belirten partili kaynak, “Açıklamalarıyla hem ‘kimsenin önünü kesmiyorum’ hem de ‘kimse de benim önümü kesmesin’ demeye çalışıyor. Adaylığa kapıyı kapatmamalı. Yükselen bir trend Özgür Bey. Genel Başkan da santrafor şu anda” yorumunu yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra Özel’in de “muhtemel aday” olduğunu ve bu üç ismin de seçimlerde sınavı geçtiğini belirten kaynak, “Herkes santrafor şu anda. Yükselen trend anlamında bakarsak en ivmeli Özgür Bey. Arkadan gelip, ivmelenerek yukarı çıkıyor” görüşünü dile getirdi.

CHP’li bir başka kaynak da, Özel’in “teknik direktörüm” açıklamasının şifrelerine ilişkin, “Yavaş ve İmamoğlu’nu eşitliyor. Daha önce sadece İmamoğlu’ndan bahsedilirken şimdi ‘Mansur da var’ diyor. ‘Başkaları da çıkabilir’ diyor. Kendisiyle ilgili sürecin de zamanı var. Niye şimdiden ‘adayım’ desin? ‘Söylediği ‘partimin önünü tıkamam’. ‘Ben aday değilim’ demiyor. Çünkü bunlar sonraki işler. Çok ince bir taktik var. Süreç yaklaşınca sokaktaki karşılıklara bakılacak. Anketlere bakılır, kim önde gözüküyorsa onun üzerinden hareket edilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Barıştılar mı?

Kurultay süreciyle birlikte CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun telefonlarına çıkmadığı, aralarında soğuk rüzgarların estiği iddia ediliyordu. İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nu, Ramazan Bayramı’nda aradığı, bayramını kutladığı iki ismin bir süre telefonda konuştuğu öğrenildi. Kulislerde iki ismin “barıştığı” şeklinde iddialar dile getirilirken, partili kaynak, “Kısa bir bayramlaşma. Bayramda da telefon açmamazlık olmazdı. Ancak öyle barışmak gibi bir durum yok” dedi.