Gündem ‘Tasarruf paketi 3 yıllık değil’

‘Tasarruf paketi 3 yıllık değil’

16.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

‘Tasarruf paketi 3 yıllık değil’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB ikiz kulelerinde düzenlenen TOBB Genel Kurulu’ndaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

REZERV 127 MİLYAR DOLAR: Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan rezervlerimiz bugün 127 milyar dolar seviyesine yükseldi. Mali disiplini sürdürerek para politikamızın etkinliğini arttıracak ve enflasyonla mücadeleye güçlü destek vereceğiz. Programın güçlendirilmesinde 3 temel önceliğimiz var.

TASARRUFTA ÖRNEK OLACAK: Tasarruf kültürünü ve verimliliği arttırmak için ekonomi yönetimimiz kapsamlı bir çalışma yaptı. Kamu kurumlarının milletimize ve iş dünyamıza tasarruf kültüründe de örnek olmasını, rehberlik etmesini hedefliyoruz. Birincisi, bu paket kamuda verimliliği arttırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. İkincisi, bu paketle birlikte çok güçlü bir uygulama modelini hayata geçiriyoruz.

Haberin Devamı

BÜTÜN KAMU UYMAK ZORUNDA: Üçüncü ve son olarak tedbirler bütün kamuyu kapsıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır.

3 YILLA SINIRLI DEĞİL: Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin sadece 3 yıllık bir hedef olarak görülmemesi gerektiğine inanıyorum. Kamuda tasarruf kültürünü kurumsal bir niteliğe kavuşturarak bu konudaki farkındalığın sürekli yüksek kalmasını sağlayacağız. 

365 oda başkanına yeşil pasaport

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB üyesi 58 kişiye “Hizmet Şeref Belgesi” takdim etti. Erdoğan, takdim sırasında yeşil pasaporta ilişkin, “Bu 20 yıllıklar bizi çok heyecanlandırdı. Bu heyecan sebebiyle de pasaport olayını Dışişleri Bakanı’mızla da görüştük. İnşallah yaklaşık 365 yanılmıyorsam oda-borsa başkanlarına bu yeşil pasaporttan verilecek” dedi.